18 Şubat 2011 Cuma

Bu kapağın altında 110 bin kişiye iş var

Sabah'ın iş dünyası ve yönetim eki İşte İnsan yılın bombasını patlatıyor. İşte İnsan'ın yarın çıkacak sayısında 110 bin kişiye iş müjdesi var


Sabah gazetesinin iş dünyası ve yönetim eki İŞTE İNSAN'ın her yıl hazırladığı istihdam raporu, bu yıl patronların işe alım konusunda daha cesur olacaklarını ortaya koydu. Gazetenin farklı sektörlerden 90 şirketi kapsayan araştırmasına göre bu yıl mevcut kadrolara 110 bin kişilik yeni iş gücü katılacak. En fazla istihdamı perakende ve finans sektörleriyle holdingler yapacak. Yeni yılla birlikte kadrolarını gözden geçiren şirketler, büyüme hedefleri kapsamında eleman ihtiyacı duydukları birimleri güçlendirmeye başladı. Mevcut iş yükünün artması, bekletilen projelerin işlerlik kazanması, yeni şube ve mağazaların açılması finanstan inşaata, perakendeden sağlığa, otomotivden enerjiye kadar pek çok şirketi eleman alımlarına yöneltti. Peki aralarında Coca Cola, Turkcell, Migros, Tofaş ve Vestel gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin de bulunduğu bu firmalar hangi pozisyonlar için eleman arıyor? Buralarda çalışmak için neler yapmalısınız, nereye başvurmalısınız? Rekabette öne geçmenin yolları neler? İşte tüm bu soruların cevabı yarın gazeteniz Sabah'la birlikte alacağınız İŞTE İNSAN'da yer alıyor.

PERAKENDE ÖNDE
İşverenlerin 2011 - 2012 planları, farklı sektörlerden 90 şirket ve yeni açılacak 25 alışveriş merkezinin toplam 110 bin kişilik istihdam yaratacağını gösteriyor. Alımlarda perakende 30 bin 552 kişiyle önde giderken, 7 bin 420 kişiyle holdingler ikinci sırada yer alıyor. Finans sektörü 6 bin 620 kişilik eleman alımına hazırlanırken, otomotiv geçen yılki gibi temkinli büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin birçok ilinde istihdam yaratmaya hazırlanan perakendeciler adeta istihdamın dinamosu olmaya hazırlanıyorlar. Özellikle yeni açılacak mağazaları için istihdam yaratacak olan firmalar, gençler için kariyerin yeni adresi olmaya aday.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder