19 Şubat 2011 Cumartesi

Ekspo Faktoring'den 'El Koyma' açıklaması

Ekspo Faktoring A.Ş, şirketin İktisat Bankası veya bu bankanın grup şirketleri ya da ortaklarıyla ilgisi bulunmadığını bildirdi.



Ekspo Faktoring A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, dün TMSF'nin, Ekspo Faktoring A.Ş'nin yönetim ve denetimini üstlendiği, yapılan tebligatta işlemin Bankalar Kanunu'nun 134. maddesine dayandırıldığının bildirildiği anımsatıldı.

Hukuka aykırı olan söz konusu işlemin iptali için yasal yollara başvurulacağı bildirilen açıklamada, Ekspo Faktoring eski ortaklarından Gürbüz Tümay'ın 1999 yılında İktisat Bankası'nda sürdürmekte olduğu Yönetim Kurulu üyeliği görevinden ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ekspo Faktoring 2000 yılında kurulmuştur. Ekspo Faktoring A.Ş'nin bahse konu banka veya bu bankanın grup şirketleri veya ortaklarıyla ilgisi yoktur. Gürbüz Tümay İktisat Bankası'ndan 1999'da ayrıldıktan sonra söz konusu grupla hiç bir ilişkisi kalmamış ve İktisat Bankası 2001 yılında Fon'a devir olmuştur. Ekspo Faktoring A.Ş. ortaklık yapısı veya faaliyetleriyle ilgili olarak İktisat Bankası grubu veya hakim ortaklarıyla hiç bir dönemde bir ilişkisi bulunmamıştır.

Ekspo Faktoring A.Ş. kuruluş yılı olan 2000 yılından bu yana şeffaf, hesap verebilir bir firma olarak, uluslararası bağımsız denetim şirketlerinin denetiminden geçmekte, 3 aylık bilançoları şirketin WEB sitesinde yayınlanmakta ve 2000 yılından bu yana da uluslararası derecelendirme şirketleri olan Fitch Ratings ve Moody's Investor Services tarafından derecelendirilmektedir. Sektöründe 2004'ten bu güne kadar da vergi rekortmenleri arasında yer almaktadır.''

http://www.patronlardunyasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder