8 Şubat 2011 Salı

KONSİAD Başkanı İlhami Kaplan

Cazibe yaratacaklar
Konyaaltını cazip hale getirmek için düğmeye bastıklarını söyleyen KONSİAD Başkanı İlhami Kaplan, “Biz Konyaaltı’nı cazip hale getirmeliyiz ki bölgede yaşayan işadamları ranttan faydalanmalı.” dedi.


Kısa bir süre önce bölgenin seçkin iş adamları tarafından kurulan Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı İlhami Kaplan, Radyo Ekspres’te yayınlanan Ekspres Gündem’de Mehmet Talay’ın konuğu oldu. Konyaaltı bölgesinde iş yapan işadamlarından oluşan KONSİYAD’ın önümüzdeki süreçte bir çok önemli projeye imza atacağına dikkat çeken Kaplan, 48 olan üye sayılarını 2011 yılı sonu itibarıyla 50 ile sınırlayacaklarını söyledi. Kotalarına yüzde 20 oranında bayan almayı düşündüklerini açıklayan Kaplan, “Herkesin kadın kotasını yüzde 10 koyduğu bir noktada, dermek olarak yüzde 20 kota koyduğumuz halde biz bayan üye bulmakta zorlanıyoruz. Artık kol kola girmemiz gerekiyor” diyerek bayanlara derneğe üye olmaları yönünde çağrıda bulundu.



Kaplan’dan sitem

Serbest bölgelerinin Konyaaltı’nın gelişiminden daha çok ülkeye de çok büyük katkı sağladığına değinen Kaplan, Liman’a yakın bulunan yüksek katlı binalar ile dolum tesislerinden de üzüntü duyduğunu dile getirdi. Serbest bölgelerin çok önemli bir istihdam kaynağı olduğuna değinen Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 2-3 bin civarında istihdam yaratan bir potansiyel oluştu. Ülkede en önemli birinci sorun işsizlik. Ciddi ve temiz bir istihdam sağlıyor. İyi ki bu bölge serbest bölge alanı ilan edilmiş. Neden biliyor musunuz? Keşke dememek için. Çünkü Orada keşkelerimiz var. Keşkeler şu. Hemen arkanızı döndüğünüz zaman Akdeniz’in en büyük şehri, dünyada en fazla ziyaret edilen 10 şehirden bir tanesi olan Antalya’da limana 150 metre mesafede 20’şer katlı 50’den fazla bina görmek benim için son derece üzücü ve dolum tesisleri. Pimi çekilmiş el bombası gibi.”



Yasal düzenleme

Artık Antalya’nın bir ülke, bir devlet, international bir kent olduğunu da ifade eden Kaplan, “Bugün kendi kendini yöneten ve idare eden 7 ilden bir tanesiyiz ve bütçemiz gelir ve giderler çıktıktan sonra artı 1 trilyon. Burada bir eksiklik var. Birçok işletme, defterlerinin yüzde 80’ini İstanbul, Ankara gibi yerlere yatırmasına rağmen. Ama bu insanları rahatlatacak yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bu insanların en büyük rahatsızlıkları beyazın üzerine griyi koyduğun zaman siyah, yine griyi siyahın üzerine koyarsanız beyaz görünüyor. Bu arkadaşlarımız Antalya’da kaldıkları taktirde yapmış oldukları cirolar ile çok yüksek rakamlara ulaştıkları için genel denetimlerde pirincin içinde nohut oldukları için denetime tabi tutuluyorlar. Ama İstanbul’a gittikleri zaman cevizin yanında nohut oluyorlar. Antalya milletvekillerinin destekleriyle önümüzdeki süreçte çok büyük yasal düzenleme yapılacağını duyduk. Bu düzenleme ile yerel yönetimlerin payı artacak” şeklinde konuştu.



Konyaaltı’nda KONSEAD tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kaplan şunları söyledi. “Çevreyi bizim korumamız lazım. Konyaaltı çevresiyle ünlü oldu. Biz göreve geldiğimizden beri üç önemli sorunun çözümü için bastırıyoruz. Tabela kirliliğinin önlenmesi için biz işadamları da taşın altına elimizi koyalım. Peyzaj çalışmasıyla başladı bu iş. Batı Çevre Yolu’nun açılması gerekiyor. 50-60 tonluk kamyonların geçtiği, mermerlerle ve çimentolarla kamyonların geçtiği, 80 bin aracın geçtiği yerde deniz ve insanları buluşturuyoruz. Böyle bir tezat yaşanıyor. Öte tarafta da 1800 metrekarelik bir alanın açılmaması nedeniyle kentin kaybettiği ekonomik değerleri dikkate alıyoruz. Boğaçayı’nın etrafında oluşturulacak gezinti yolları olmalı. Krizler fırsatları doğurur. Bölgemiz savaş alanına döndü. Antalya’da kruvaziyer limanı var. Ayakbastı parasından biz 36 dolar alıyoruz. Avrupa’da bu 11 dolar. Bizim limanı kullanmak istiyorlar ve talep patlaması var. Bölgenin en sağlıklı ve temiz markası biziz. Biz buradan gelen paralı turistleri alıp dağlara, dağcılık sporu, traeking, yayla turizmini geliştirilebiliriz. Limana inersiniz, size Alanya’yı, Side’yi, Aspendos’u satarlar. Biz Konyaaltı’nı cazip hale getirmeliyiz ki bölgede yaşayan işadamları ranttan faydalanmalı. Sarısu problemi bugün yeniden tartışmaya açılmış ve tıkanmış bizim Antalya’da kavga etme lüksümüz yok. 1 milyar dolarlık katkı koyuyoruz biz. Biz Antalya olarak hızla gelişeceğiz ki değer şehirlere katkı sağlayalım. Türkiye’nin belini büken işsizliğe giderelim. Bizim yerel yönetimler ve kamusal yönetimler olarak kavga etme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı. http://www.skpres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder