13 Şubat 2011 Pazar

>>Bu arabaya aşık olacaksınız

Kablosuz iletişimin tüm imkânlarını kullanabilen araç, sürücüsüz de hareket edebiliyor


BMW, Cenevre Fuarı’nda sergileyeceği roadster consepti Vision ConnectedDrive ile günümüz iletişim teknolojisini kullanarak geleceğin otomobillerinin nasıl bir iletişim içinde olacaklarını anlatıyor. Kablosuz iletişimin tüm imkânlarını kullanabilen araç, sürücüsüz de hareket edebiliyor

Kimbilir kaç kez içinde “Kara Şimşek” ya da Kitt geçen, kullananın kendini Michael Knight gibi hissedeceği yazılan otomobil tanıtımları okumuşsunuzdur. Ama bu kez durum biraz farklı, çünkü BMW Vision ConnectedDrive sanki çocukluk hayallerinin gerçeğe en yakını olarak çıkıyor karşımıza.

Geçtiğimiz günlerde GM’in üretimine son verdiği Pontiac markasıyla tarihteki yerini alan Kara Şimşek ya da dünyada tanınan adıyla Kitt, kablosuz teknolojileri kullanmak üzere tasarlanan bu BMW ile adeta başka bir bedende yeniden doğuyor.

BMW, 2009 yılındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Vision serisinin ilk otomobili sergilemiş ve geleceğin dizelelektrikli hibrit aracının nasıl olacağını göstermişti.

Hatırlamak gerekirse, 356 beygir gücündeki otomobil, ihtiyaç duyması halinde bir kamyonun gücüne erişebiliyor, ürettiği torku 800 Nm’ye kadar çıkarabiliyordu. 0’dan 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkıyor ve 100 km’de 3.8 litre yakıta ihtiyaç duyuyordu.
http://www.patronlardunyasi.com/


BMW'DEN KARA ŞİMŞEK:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder