10 Şubat 2011 Perşembe

Iş Adamları Ttk'da Revızyon Istıyor

Haber Oku

Kayseri Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hasan Ali Kilci, mecliste kabul edilen Türk Ticaret Kanunu'nda is hayatini olumsuz etkileyecek maddelerin de bulundugunu belirterek, “Kanunda revizyon yapilmasini talep edecegiz” dedi.


Türk Ticaret Kanunu için yaklasik 20 yildir mücadele verdiklerinin altini çizen Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Hasan Ali Kilci, “Bu kanunlar meclis görüsmelerinden geçti. Uygulamasi ise Haziran 2012 tarihinde baslayacak” diye konustu.
Kanunun çikmasi için büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Baskan Kilci, kanunda is hayatini olumsuz yönde etkileyecek maddelerin de bulunduguna dikkat çekti. Kilci, bu maddelerin revize edilmesi için çalisacaklarini belirterek, “Kanunun çikmasinda hem iktidar partisi hem de muhalefet büyük bir birliktelik içinde hareket etti. Muhalefet ve iktidar hemfikir olarak bu kanunu çikardi. Umarim, kanunda giderilmesi gereken eksiklikler konusunda da bu sekilde birlik ve beraberlik içinde hareket ederler” dedi.
Bankalarin kriz döneminde yapmadigi islerin parasini pesin aldigini dile getiren Baskan Kilci, isletmelerin çok sikintili dönemde sermaye aradigini, buna karsilik bankalarin kazanabilecekleri paralarin pesinden kostugunu söyledi. Bu bakimdan uygulanacak olan TTK'nin önemli oldugunu vurgulayan Baskan Kilci, “Kanunun çikarilmasi is hayatini rahatlatacak” ifadesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder