10 Şubat 2011 Perşembe

-Nazillide Isadamlarina Is guvenligi Egitimi Verildi

Nazillide Isadamlarina Is guvenligi Egitimi Verildi
Yerel Haberler : Nazilli'de İşadamlarına 'İş Güvenliği' Eğitimi Verildi

Nazilli'de işadamları tarafından düzenlenen vizyon toplantıları devam ediyor. Düzenlenen vizyon toplantısı kapsamında iş adamlarına "iş güvenliği eğitimi" verildi. Eğitime konuşmacı olarak İzmir'den emekli İş Baş Müfettişi Cihat Özen ve İş Güvenliği Uzmanı Ünal Can katıldı.

İş Güvenliği Uzmanı Ünal Can yaptığı seminerde yaptığı konuşmada 2003 yılında kesinleşen ve çıkan İş Kanunu ülkemizde halen tam anlamıyla oturmadığını belirterek "Bir çok kimse iş kanununu bilmiyor.Bu çok acı bir olay. Bundan sonra sizler işverenler ne yapacaksanız açık yapın açık olun mutlaka ve mutlaka iş akdi yapın. Biliyorsunuz bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi denir. İşçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye de iş ilişkisi denir. İş ilişkisinde dil, ırk, cinsiyet, siyasal düşünce, felsefi inanç, din ve mezheplerine bakılmaz. Geçici iş ilişkisi altı ayı geçmemek üzere yazılı olarak yapılır. Gerektiğinde en fazla iki defa yenilenebilir ama burada 2 tarafında rızası çok önemlidir. Her sene yeni yeni İş Mahkemeleri kuruluyor. Bunların hepsi işe geri dönüş işe iade davalarıyla uğraşıyor. Siz siz olun işçinin rızası gönlü olmadan akitsiz olarak iş yerini değiştirmeyiniz. İşçi dava açtığı takdirde kazanır" dedi.

Daha sonra gecenin ikinci konuşmasını Emekli İş Baş Müfettişi Cihat Özenli yaptı. Özenli iş kazalarından doğan cezai ve hukuki sorumluluklar ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda devlet, işveren ve işçinin görevleri hakkında konuştu.

Programın sonunda ise her iki konuşmacı kendilerine dinleyiciler tarafından sorulan sorulara cevap vererek bilgilendirmelerde bulundular.http://www.birincikuvvet.com/Yerel_Haber/387028-Nazillide_Isadamlarina_Is_guvenligi_Egitimi_Verildi_-_Yerel_Haberler.html
Kaynak: İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder