10 Şubat 2011 Perşembe

Şırnaklı iş adamları Güney Afrika'yı gezdi

Şırnaklı iş adamları Güney Afrika'yı gezdi

10.02.2011 - 09:23



Şırnaklı iş adamları, Cizre Genç İşadamları Derneği (CİGİAD)'nin düzenlediği Güney Afrika gezisine katılarak kömür madenlerinde incelemelerde bulundu. Türk kolejini de ziyaret eden CİGİAD heyetine bölgenin ekonomik ve kültürel yapısı hakkında detaylı bilgi verildi.


Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Bingöl, Şırnaklı iş adamları ile Güney Afrika'ya gittiklerini ve orada bazı incelemelerde bulunduklarını söyledi. Güney Afrika'daki kömür ocaklarının çok güzel bir şekilde işlediğini belirten Bingöl, Şırnak'taki kömür ocaklarının da oralardaki gibi çalışmasını istediklerini ifade etti. Bingöl, "İlk gün Tohan Neskburk şehrindeki iş adamlarıyla görüştük. Orada bulunan kömür ocaklarını bizzat ziyaret ettik. Orada kömür madenlerinden petrol elde ediyorlar. Şırnak'ta da kömür ocaklarımız var. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Osman Geliş, kömür madenlerinden nasıl petrol elde edildiğini araştırdı.Sonra 240 metre yerin altına inip oradaki madenlerden bilgi aldık. Daha sonra Güney Afrika'nın Cettaom (Ümit Burnu) şehrine geçtik. Orada vapur gezisi düzenleyip deniz turu yaptık. Deniz turu esnasında fok adasını da gezip gördük. Deniz turumuzdan sonra orada eğitim veren Türk Star Koleji'ni ziyaret ettik. Kolej müdürü ile bir süre görüşüp ülke, okul ve eğitim hakkında bilgi aldık. Kolej ziyaretimizden sonra Türk hayırseverlerin yapmış olduğu ve halen inşaatı devam eden 6 minareli camiyi ziyaret ettik. Ardından tarihi balık akvaryumunu ziyaret ettik." dedi. Başkan Bingöl, bu gibi gezilerinin devam edeceğini söyledi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın da aralarında yer aldığı CİGİAD heyeti, Güney Afrika gezilerini tamamlayarak Şırnak'a döndü.http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1091558&title=sirnakli-is-adamlari-guney-afrikayi-gezdi


(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder