24 Şubat 2011 Perşembe

Trabzon Genç İşadamları Derneği Başkanı Kurt’tan Sitem

Trabzon Genç İşadamları Derneği (TGİAD) Şube Başkanı Cafer Kurt, Trabzon’un Yalıncak beldesi Gülyalı Mahallesi Havaalanı mevkiinde İl Özel İdaresi’ne ait arsa ve tesislerin otel yapımı için Arap yatırımcılara verilmesine tepki gösterdi
Trabzon Genç İşadamları Derneği (TGİAD) Şube Başkanı Cafer Kurt, Trabzon’un Yalıncak beldesi Gülyalı Mahallesi Havaalanı mevkiinde İl Özel İdaresi’ne ait arsa ve tesislerin otel yapımı için Arap yatırımcılara verilmesine tepki gösterdi.

Beraberindeki dernek yöneticileri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen

Kurt “Trabzon’da bir iş kültürü ve ortaklık vizyon oluşturmak amacıyla Trabzon’umuza 5 yıldızlı bir otel kazandırmak için mücadele verdik. Bu süreçte dünyada 7 bin 500 oteli bulunan Amerikalı Ramada Plaza oteller grubunu da arkamıza alarak bir sinerji oluşturmaya çalıştık. İşimizden, gücümüzden, ailemizden feragat ederek, Trabzon’umuz için yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımızla bir irade ortaya koyduk. Ancak ihalenin açıklamasıyla hayal kırıklığına uğradık” dedi.

“Bu ihale tüm Trabzonlular’a bir kez daha şunu göstermiştir” diyen Kurt “Trabzon’un kendi işadamlarına güvenmeme, onu destekleyip yanında olmama anlayışı bugünde devam etmektedir. TGİAD A.Ş. olarak, Hilton’un 25 Milyon TL yatırımdan vazgeçtiği bir arazide, bizler yere düşmüş Trabzon’umuzu ayağa kaldırmak istedik ve 28 Milyon 572 Dolarlık bir yatırım ve 270 kişilik istihdam taahhüt ettik. Dün 1 firmanın bile girmediği ihaleye bugün bizlerinde sayesiyle 4 firma teklif verdi. TGİAD A.Ş. olarak bundan sonrada Trabzon’umuza vizyon kazandırmak ve istihdam sağlamak adına verdiğimiz mücadele ve kararlığımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Kurt, ihalenin kendilerine değil de Araplar’a verilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek “Namussuzluk yapmadık, adamlık yaptık bu şehre. Niye bize değil de yabancıya. Yazık günah değil mi? TGİAD A.Ş. olarak sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmemize rağmen, yetkililer tarafından hak ettiğimiz karşılığı alamamanın da üzüntüsü içerisindeyiz. Bugün, TGİAD A.Ş. olarak şu soruların cevabının verilmesini de talep etmekteyiz. Arap yatırımcıları bölgemize çekmek için gerçektende Arap yatırımcıya ihtiyaç var mıydı? Dünyada bu uygulamanın örnekleri hangi ülkede var? İhaleye girmek için bir Arap ortağımızın ya da bir büyük elçimizin mi olması gerekiyordu? İhaleye alan All-Rubbean Otelcilik bir Arap firması mıdır? Yoksa Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı, Trabzon’da kurulmuş bir firmamıdır? Sonuç olarak birileri ‘Araplar bu işi daha iyi yapar’ dedi. Kendi ülkesinin işadamlarına, kendi dinamiklerine güvenmeyenleri de saygıyla karşılıyoruz. ‘Bize her yer Trabzon’ anlayışımızın, ‘Trabzon hariç, Bize Her Yer Trabzon’ olarak değiştiğini görmekten de büyük üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

http://www.haberciniz.biz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder