24 Şubat 2011 Perşembe

Türkiye'ye 34 yeni model geliyor


2010 yılında 761 bin adet otomobil ve hafif ticari araç satışıyla tarihi rekora imza atan otomotiv sektörü, 2011'de ise yeni model rekoru kıracak.

2010 yılında yaklaşık 50 yeni modeli Türk tükecileriyle buluşturan sektör, 2011 yılında ise yeni rekor için 100'den fazla yeni model ve versiyonu satışa sunacak.

2011 yılında otomobil ve hafif ticari araç talebini 2010 yılının üstünde öngören otomotivciler, bir taraftan geçtiğimiz yılki araç sıkıntısını yaşamamak için şimdiden siparişlerini yurtdışına verirken, diğer taraftan yeni modellerle tüketiciyi cezbetmeye çalışacak.

İşte 2011 yılında sırayla satışa sunulacak bazı yeni modeller;
Peugeot

Fransız üreticinin tamamen yeni modeli olan 508, nisan ayından itibaren Türkiye'de satılmaya başlanacak.

Markanın en önemli yeniliği konumundaki 508, 407'nin yerini alacak ve Türkiye'ye çok uygun motor seçeneklerine de sahip olacak.

Fransız marka için büyük önem taşıyan 508, Sedan ve Stationwagon kasa tipleriyle aynı anda, nisanda satışa sunulacak. Peugeot'nun yeni tasarım diliyle şekillendirilen araç, orta üst sınıfta yer almasına karşın 607'nin boşluğunu da doldurmak üzere geliştirilmiş.

Bu nedenle aracın dış mekanında lüks hissi yaratacak krom detaylara da bolca yer verilirken, iç mekanın genişliği bir hayli fazla tutulmuş.
Citroen

Fransız üretici Citroen'in 2011'de Türkiye pazarına sunacağı iki önemli yeniliği olacak. Bu yeniliklerin ilki yeni C4 olacak.

Tamamen yenilenen tasarımının yanı sıra ekonomik ve çevreci motor seçenekleri, masaj yapabilen ön koltuklar gibi donanım alternatiflerine sahip yeni C4 şubat ayında Türkiye'de piyasaya çıkacak. Citroen için 2011 yılındaki ikinci yenilik ise premium markası "DS" serisinin orta sınıf temsilcisi DS4 olacak.

C4 alt yapısını kullanan ancak ondan daha farklı bir tasarımla şekillenen DS4, DS3 gibi kişiselleştirmeye uygun donanım alternatifleri ve lüks unsurlarıyla birlikte yılın ikinci çeyreğinde Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak. DS4'te 110 ve 160 beygirlik iki dizel, 120, 155 ve 200 beygirlik üç benzinli motor seçeneği bulunuyor.
Mercedes



2011 yılında yeni CLS, yeni nesil C-Serisi, SLK, C-Coupe, M ve B Serisi modellerini Türkiye'de satışa sunuyor.

Yeni CLS'i bu ay içinde satışa sunacak Mercedes, Nisan ayında Türkiye'de rekor satışa ulaştığı C-Serisi'nin makyajlı versiyonunu tüketicilerin beğenisine sunacak. Ağustos ayında ise yeni C Serisi'nin coupe versiyonu Türkiye'de piyasaya çıkacak.

29 Ocak'ta Stuttgart'ta dünya lansmanı yapılacak yeni SLK'yı Mayıs ayında satışa sunacak Mercedes, üçüncü nesliyle daha dinamik bir görüntü çizen yeni M-Serisi ve baştan yaratılan B Serisi'ni ise Kasım ayında Türkiye'de piyasaya çıkaracak.
BMW

BMW bu yıl Türkiye'de piyasaya yenilenen 1 Serisi ve tamamen yeni baştan yaratılan 6 Serisi'ni sunacak. Uluslararası tanıtımı bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilecek BMW 1 Serisi, Türkiye’ye üçüncü çeyrekte ithal edilecek.

En büyük değişimi ön bölümünde yaşadığı belirtilen yeni 1 Serisi'nde genel hatlar biraz daha yumuşatılmış.

Markanın ikinci yeniliği olan 6 Serisi ise, ABD'de geçen yılın sonlarında tanıtıldı. Mart ayında önce Cabrio, eylül ayında da Coupe seçeneğinin üretimine başlanacak.

Her iki modelin de Türkiye'de 2011 yılında satışa sunulması planlanıyor. BMW, ayrıca bu yıl 5 Serisi'nin xDrive ve 2.0 litre benzinli motor seçeneklerini, Z4'ün ise 2.0 litre motorlusunu Türkiye'de satışa sunacak.
Chevrolet

2011 yılında yeni model atağına kalkacak Chevrolet, yeni Aveo Sedan ve Hatchback modellerini yılın ilk yarısına doğru satışa sunacak.

Orta sınıftaki popüler Cruze modelinin Hatchback versiyonu da, 2011 yılı yenilikleri arasında yerini alacak. Hatchback Cruze'un, sedan kardeşiyle aynı motor seçeneğine sahip olması bekleniyor. Tamamen yeni bir model olan ve minivan sınıfında yer alan Orlando ise 1.8 ve 2.0 litre motor seçenekleriyle üçüncü çeyrekte satışa sunulacak.

Chevrolet' nin Amerikan efsanesi Camaro ise bu yıl Türkiye'de satışa sunulacak. Coupe ve Convertible versiyonlarıyla satılmaya başlanacak Camaro'da 3.6 litre (V6) ve 6.2 litre (V8) motor seçenekleri yer alacak.
Audi

Audi'nin bu yılki en büyük kozu, kuşkusuz yenilenen A6 olacak.

Mayıs ayında ilk olarak 2.8 ve 3.0 litre benzinlinin yanı sıra 3.0 TDI dizel motor seçenekleriyle getirilmesi planlanan yeni A6'da, daha düşük hacimli motorlar ancak yaz aylarında yer almaya başlayacak.

Bunun yanında 340 beygir gücündeki RS3 Sportback Mayıs ayında yeni kompakt SUV modeli Q3'de 211 beygirlik 2 litre benzinli ve 160 beygirlik 2 litre dizel motor seçenekleriyle Ekim ayında Türkiye'de olacak.
Skoda



Yüce Auto, Şubat ayında Fabia Scout 1.4 litreyi showroomlar’da sergilemeye başlıyor.

Fabia’nın en performanslı modeli RS, 180 beygirlik motoru ve DSG şanzımanıyla yeni yılın ilk aylarında satışa sunulacak.

Markanın D segmentinde yer alan modeli Superb 2.0 CR TDI 140 beygir gücünde 4x4 DSG’de 2011’deki en önemli yeniliklerden birisi.
Fiat

Bu yıl Türkiye pazarında bir çok yeni modeli sunmaya hazırlanan Fiat'ın en önemli modelleriyle Türkiye'de üretimine başlanacak yeni Doblo Pick-up ve daha önce Dodge markasıyla Türkiye'de satılan Journey'nin Fiat logosuna kavuşmuş hali olacak.

Doblo'nun 'pick-up' modeli Eylül ayında satışa sunulacak.

Tofaş, Dodge Journey olarak Türkiye yollarında gördüğümüz crossover aracı da, Fiat logosu ve 'Freemont' ismiyle yılın son çeyreğinde piyasaya sunacak.
Lancia

İtalyan lüks otomobil markası Lancia'nın bu yıl Türkiye'de iki yeniliği olacak.

Tamamen yenilenen ve ilk kez Cenevre Fuarı'nda tanıtılması planlanan 5 kapılı küçük Ypsilon, Türkiye'de eylül ayında satışa sunulacak.

Aralık ayında ise Avrupa'da Lancia Thema ismini alacak Chrysler 200 C ithal edilecek.
Jaguar

Jaguar’ın en önemli yeniliği XJ olacak.

Tasarımıyla dikkat çeken 4 kapılı otomobilde, benzinli ve dizel motorlar var: 3.0 litre V6 dizel, 5.0 litre V8.

Jaguar, yeni XJ ile lüsk segmente yeni bir soluk getirmeyi istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder