6 Eylül 2012 Perşembe

GIDA ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİ FUARI AÇILDI

 20. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı (Gıda 2012-World Food İstanbul), İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, dün akşam Afyonkarahisar'da yaşanan ve 25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olay nedeniyle Türkiye'nin üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek, ''25 evladımızı maalesef kaybettik. Bu şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah'ın milletimizi bu ve benzeri hadiselerden, kazalardan korumasını temenni ediyorum'' dedi.

Türkiye'nin tarihsel marka alanının gıda olduğunu söyleyen Eker, bugün insanların sadece kendileri ve yakın çevreleri için değil, başka insanlar için de üretim yaptığını belirtti.

Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu beraberinde yeni disiplinlerin çalışmalarını getiriyor, müşterek bir çalışma ortamı gerektiriyor. Bugün ambalaj, muhafaza, stok, nakliye bunun için önemli. Yeni ufuklara ulaşacaksak, farklı kültür havzalarında yaşayan insanlara gıda götüreceksek, onların tercihlerini, alışkanlıklarını, gelir düzeylerini dikkate almamız lazım. Gerek bakanlık olarak oluşturduğumuz ve oluşturacağımız mevzuatla gerek standartları, kodifikasyonu belirlemeyle ilgili çaba ve faaliyetlerimizle gerekse politika belirleyen müessese olma özelliğimizle bunu daha iyi bir noktaya taşımanın çabası içerisindeyiz.''

Tarım ve gıda sektörünün her gün biraz daha yüksek verimlilikle çalışan bir düzeye geldiğini dile getiren Eker, Türkiye'nin bugün tarımsal üretim hasılası ile dünya ülkeleri içerisinde 7, AB ülkeleri içinde 1. sırada yer aldığını belirtti.

Bakan Eker, ''Bunun daha iyi bir noktaya taşınması, daha verimli sağlıklı bir üretim yapılması, toplumun dengeli ve sağlıklı beslenmesi açısından gıda ve gıda standardizasyonunun özel anlamı var bizim için'' dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesim töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler, stantları ziyaret etti.

World Food İstanbul

E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Gıda Worldfood İstanbul, 9 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Fuar kapsamında gıda güvenliği, helal gıda gibi konularda seminerler düzenlenecek.

Gıda WorldFood İstanbul Fuarı ile eşzamanlı olarak IPACK 27. Uluslararası Ambalaj Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı ile INGREDIENTS Türkiye Gıda Katkı Maddeleri Özel Bölümü de sektörün tamamını tek bir çatı altında uluslararası profesyonel ziyaretçilerle bir araya getirmeyi hedefliyor.

Orta Doğu, Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan'dan alım heyetlerinin beklendiği 500'ün üzerinde firma ve bin markaya evsahipliği yapan fuarlara 30 bin ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder