19 Eylül 2012 Çarşamba

Merkez Bankası kulak tıkacını çıkardı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Merkez Bankası'nın ''kulak tıkacını'' çıkardığını belirterek, ''Kulak tıkacını çıkarması Merkez Bankası'nın artık piyasaları dinlemeye başladığını gösteriyor ama dinlemeye devam etmesi lazım'' dedi. 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarını değerlendiren Gedikli, faiz koridorunu daraltan Merkez Bankası'nın, bu kararlarla piyasalara ve küresel gelişmelere kulak verdiğini gösterdiğini söyledi. 
     

''Tüketiciye faiz indirimi olarak yansımasını bekliyoruz'' 
    

''Merkez Bankası kulak tıkacını çıkardı'' diyen Gedikli, alınan kararları başlangıç olarak olumlu bir adım olarak değerlendirdi ancak devamının gelmesini de beklediğini ifade etti. 
Gedikli, şunları kaydetti: 

''Kulak tıkacını çıkarması Merkez Bankası'nın artık piyasaları dinlemeye başladığını gösteriyor ama dinlemeye devam etmesi lazım. Bankaların da bu karar sonrası kredi faizlerini aşağı çekmelerini, piyasaya, tüketiciye faiz indirimi olarak yansımasını bekliyoruz. Bankaların bu kararlarla fonlama maliyeti azalıyor, elleri rahatlamış oldu. Bu kararlara uyum sağlamasını bekliyoruz ve bu süreci takip ediyoruz.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder