9 Şubat 2011 Çarşamba

Alman işadamları, Antalya ile sağlık turizminde işbirliği yapmak istiyor

Alman işadamları, Antalya ile sağlık turizminde işbirliği yapmak istiyor

Almanya'nın Köln kenti Ekonomi Teşvik Kurumu Encümeni Dr. Norbert Walter Borjans, Antalya'nın Almanya'da çok iyi bir tatil cenneti olarak tanındığını söyledi.

Borjans, "Köln'de çok fazla kimya ve eczacılık işletmeleri olmasından dolayı sağlık turizmi konusuna önem vermeye başladık. Antalya ile karşılıklı olarak sağlık turizmini geliştirmek ve bu konuda işbirliği yapmak istiyoruz." dedi.

Almanya'nın önemli endüstri merkezlerinden Köln Kenti Ekonomi Teşvik Kurumu Encümeni Dr. Norbert Walter-Borjans başkanlığında, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve işadamlarından oluşan heyet Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

Ziyaretin karşılıklı tanışma ve fikir alış-verişi yapmak adına iyi bir fırsat olduğunu belirten Borjans, Köln'de 2 bin 500 Türk girişimci bulunduğunu kaydetti.

Antalyalı işadamlarını Köln'e davet eden Borjans, "Bugün daha çok tanışma amaçlı olan bu ziyaret sayesinde ileride Antalya-Köln ekonomik işbirliğinin gelişeceğini umuyoruz." diye konuştu..

Alman heyete Antalya ekonomisi hakkında bilgiler veren ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da Antalya'nın 2008 yılında yapmış olduğu yaklaşık 725 milyon dolarlık ihracatın yüzde 15'ine yakın kısmının Almanya'ya gerçekleştirildiğini aktardı.

Antalya'ya 2008 yılında 2 milyon 300 bin civarında Alman vatandaşı geldiğini hatırlatan Budak, turistlerin yüzde 25'ini Almanların oluşturduğunu dile getirdi.

Almanya'nın 1980 yılından sonra Türkiye'de yatırım yapan önemli ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Budak, şöyle konuştu: "ATSO üyeleri arasında tekstilden tarıma, havacılıktan medikal sektörüne kadar birçok sektörde faaliyet gösteren Alman ortaklı 406 üye firmamız var. Bu sayı her yıl artıyor, biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz."

Alman heyet daha sonra ATSO Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen 'Almanya Ülke Günü Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda Köln'deki yatırım olanakları ve ekonomi teşvikleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra Alman işadamları ile Antalyalı işadamları ikili görüşmeler yaptı.http://www.haberler.gen.al/2009-11-09/alman-isadamlari-antalya-ile-saglik-turizminde-isbirligi-yapmak-istiyor/



(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder