25 Şubat 2011 Cuma

DEİK / Türk-Amerikan İş Konseyi Heyeti Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı Ziyaret Etti


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Amerikan İş Konseyleri Koordinatörü Başkan Yardımcısı ve Güney Amerika Sorumlusu, Türk-Brezilya İş Konseyi Başkanı Aykun Eken, Venezuela Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland ile Meksika ve Arjantin Büyükelçiliği yetkililerinin de bulunduğu DEİK Türk-Amerika İş Konseyi Heyeti Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.
Latin Amerika’nın farklı ve güzel bir bölge olduğunu, heyet üyelerini Antalya'da görmekten mutluluk duyduğunu, üyelerin bölgedeki ticarî potansiyeli görmelerinin önemli olduğunu anlatan Vali Altıparmak, ''Burada büyük bir potansiyel var, bunu değerlendirmek lâzım'' dedi. Altıparmak, Türkiye olarak Latin Amerika'yı çok az tanıdığımızı ifade ederek, kültürel, ticarî ve turizm anlamında Latin Amerika’nın potansiyelinin bilinmediğini, coğrafî uzaklığın bu sonuçta etkisi olduğunu, iki bölgede var olan güzel değerlerin karşılıklı gayret ile paylaşılması gerektiğini anlattı. Vali Altıparmak, ''Gelişen ulaşım imkânları ve iletişim, bu eksikliği en kısa zamanda giderir'' diye konuştu.

Aykun Eken ise DEİK olarak Karayip ve Latin Amerika Anadolu'ya açılıyor programı başlattıklarını ifade ederek, bu gezinin ilkini Mersin'e yaptıklarını, ikinci olarak Antalya'yı ziyaret ettiklerini söyledi. Eken, ziyaret çerçevesinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettiklerini söyledi.

Venezuela Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland da son yıllarda Latin Amerika ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ivme kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Seeland, ''Coğrafî olarak uzak olsak da bu gelişmelerle her geçen gün daha da yakınlaşıyoruz. Bize her konuda güvenebilirsiniz, Venezuela her zaman sizlerle birlikte olacaktır. Sözlerimi Venezuela'nın tüm devrimci valilerinden sizlere selâm getirdiğimi söyleyerek bitirmek istiyorum'' dedi.

Meksika Müsteşarı Hector Rodriguez ise “Antalya’yı ziyaret etmekteki asıl amacımız Türklerin ticarete olan yeteneklerini Meksika’da ne şekilde değerlendireceğimize dair araştırma yapmak. Diğer bir amaç ise, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kültür ve eğitim alanında işbirliği fırsatlarını desteklemek. Gezinin sonunda şunu söyleyebilirim ki, doğru yolda ilerliyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Altıparmak, Seeland'a şilt takdim etti. Seeland ile Aykut Eken ise Altıparmak'a plaket verdi. Vali Altıparmak, konuklarına Antalya'nın tanıtıldığı kitap ile CD hediye etti.
http://www.antalya.gov.tr
Mahmut DENİZ / ANTALYA
Fotoğraflar: Rıza ERÇİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder