26 Şubat 2011 Cumartesi

*** Hesaplı kredi almanın püf noktaları ***


Önümüzdeki dönemde faizlerin yükseleceğini tahmin eden bankacılara göre, kredi kullanmak için en uygun dönemdeyiz...

Barış Bekar/Para Dergisi

Diplerde seyreden konut ve ihtiyaç kredisi faizlerindeki bahar havasının değişeceği öngörülüyor. Önümüzdeki dönemde faizlerin yükseleceğini tahmin eden bankacılara göre, kredi kullanmak için en uygun dönemdeyiz...

KREDİ faizleri cumhuriyet tarihinin en dip seviyelerinde seyrediyor. Her ne kadar ekonomiyi soğutmaya yönelik önlemler alınsa da bu durum henüz faizlere tam anlamıyla yansımadı. Hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde faizler kelimenin tam anlamıyla dip yapmış durumda. Bundan sonraki süreçte ise beklenti faizlerin yükseleceğine yönünde. Bunun nedeni, önümüzdeki dönemde bankaların maliyetlerini artıran gelişmeler olacağı beklentisi...
Geçen hafta önce Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Beyazıt, ardından da Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, kredi kullanmak için en uygun zaman olduğunu açıklardılar.

Peki gerçekten de kredi kullanmak için uygun zaman mı? Maliyetler yani faizler önümüzdeki günlerde artacak mı? Kredi taleplerini ertelemek doğru mu değil mi? İki büyük banka genel müdürünün belirttiği gibi kredi almanın tam zamanı mı?.. İşte Bu sorulardan yola çıkarak bu hafta tüketiciler için en uygun kredileri araştırmaya karar verdik.

LİKİDİTE ÇEKİLECEK

Faizlerin önümüzdeki günlerde yükseleceği beklentisini dile getiren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, “Şubat sonuna doğru bireysel kredi faizleri en az 2-3 baz puan artacak” diyor. Bu beklentinin nedeniyse Merkez Bankası’nın (MB) ocak ayında aldığı ikinci munzam kararının 18 Şubat’ta devreye girmesi. Munzam karşılıklarda artışın etkisiyle bankacılık sisteminden 10 milyar TL likidite çıkması bekleniyor. Bankalar likidite sıkıntısını ise yine bireysel kredi faizlerine yansıtacak.
Şubat sonuna doğru bireysel kredi faizleri en az 2-3 baz puan daha artarsa, ocak sonunda yapılan ilk artırımın ardından toplamda 6-8 baz puan yükselmiş olacak. Yıl genelinde ne olacağını ise Merkez Bankası’nın tavrı belirleyecek.
Erbil, munzam karşılıklarda en az 200 baz puan artış daha beklediğini belirterek, “Yıl genelinde Merkez Bankası talepte daralma var mı ona bakacak. Yoksa kararlara devam diyecek. O öyle yaparsa biz de faizleri artırırız” diyor.

KREDİLER ARTIYOR

Bu beklentiler ışığında tüketici kredilerindeki artış, konut ve ihtiyaç ağırlıklı olarak devam ediyor. Merkez Bankası’nın Banka Kredileri Eğilim Anketi’ne katılan bankacılık sektörü temsilcileri, bu artışın yılın ilk çeyreğinde de devam edeceğini öngörüyordu. Tüketici kredilerinin 2010 yıl sonunda 62.3 milyar TL olan hacmi, 2011 ocak ayı sonu itibariyle 63.4 milyar TL’ye ulaştı. Kredilerdeki bu büyüme de sektör temsilcilerinin öngörülerini doğrular nitelikte.

Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, bireysel ihtiyaçların çeşitlendiği ve arttığı günümüzde tüketici kredilerinin hacminin de bu değişime paralel olarak büyüyeceğini belirtiyor. Halkbank olarak düşük faizli, uzun vadeli, ödemesiz dönem seçenekli bireysel krediler sunduklarını söyleyen Kuru, 2010’da bireysel kredileri yüzde 54 oranda artıklarını vurguluyor.
Merkez Bankası’nın munzam karşılıkları artırma ve faiz yükseltme kararının ardından sektördeki bazı bankalar faiz artırımına gitse de genel anlamda tüketici kredilerinin halen uygun koşullarla kullandırıldığını kaydeden Kuru’nun bu konudaki görüşleri şöyle:
“Halkbank olarak bu anlamda en uygun şartları sunan bankaların başında geliyoruz. Yeni başlattığımız ‘Kış Tarifesi’ kampanyası kapsamında aylık faiz oranı yüzde 0.70’ten başlayan tüketici kredisi kullandırıyoruz.”

Halkbank’ın Kış Tarifesi kampanyası kapsamındaki tüketici kredisi 7 bin 500 TL’ye kadar 18 ay vadede yüzde 0.70 faiz oranıyla veriliyor. 36 ay vadede aynı krediyi yüzde 0.80 aylık faiz oranıyla kullanmak mümkün. 15 bin TL’ye kadar kredi taleplerine 24 ay vadede yüzde 0.82, 48 ay vadede yüzde 0.85 aylık faiz oranı uygulanıyor. 25 bin TL için aylık faiz oranı 24 ay vadede yüzde 0.87, 60 ay vadede yüzde 0.89 oluyor. Masrafsız kullandırılan 10 bin TL’lik kredi için 24 ay vadede yüzde 0.91, 60 ay vadede yüzde 0.93 aylık faiz oranı imkanı tanınıyor.

DÖRT DÖRTLÜK KREDİ

Özel bankalar arasında ihtiyaç kredisi pazarındaki liderliğini sürdüren İş Bankası, her ay düzenlediği kampanyalarla cazip faiz ve farklı vade seçenekleri sunuyor. 28 Şubat’a kadar devam edecek olan “Dört Dörtlük Nakit Kredi” kampanyasıyla İş Bankası’ndan uygun koşullarda kredi almak mümkün.
Maksimum İhtiyaç Paketi ise tüketici kredisi, kredi kartı ve otomatik fatura ödeme talimatı ürünlerinden oluşuyor. Kampanyadan önce kredi kartı olmayan müşterilere özel fırsatlar sunuluyor. Bu fırsat, kredi kullandırımından sonra kredi kartının 31 Mart 2011 tarihine kadar kullanıma açılması şeklinde. Ayrıca Maksimum İhtiyaç Paketi kapsamına giren müşterilerin kredi kartlarına, 13 Nisan 2011 tarihine kadar 100 TL MaxiPuan yükleniyor. Kampanya kapsamında hem masraf/faiz indirimi hem MaxiPuan kazanma imkânı bulunuyor. Bu kampanya 28 Şubat 2011 tarihine kadar geçerli. Azami kredi tutarı 25 bin TL, azami vade ise 60 ay olarak belirlenmiş. Faiz oranları piyasa koşullarına bağlı olarak değiştirilebiliyor. Örneğin, bankadan bu kampanya çerçevesinde 5 bin lira kredi alındığında 12 ay vade için yüzde 0.37 faiz oranı uygulanıyor. Bu kredi için 250 lira doysa ücreti alınırken 35 lira da sigorta parası kesiliyor. Aylık ödemeleri ise 163 lira. Aynı kampanyadan 60 ay vadeli 25 bin lira kredi alındığında faiz oranı yüzde 0.94, kesilen ücretlerin toplamı ise 300 liraya çıkıyor. Bu kredi için ortalama sigorta ücreti 175 lira. Aylık ödenecek tutar ise 575 liraya denk geliyor.

Kefil ön şartı aranmamakla birlikte, şubeler gerekli gördükleri takdirde kefil talep etme hakkına sahip. Hayat sigortası primi, kredi tutarının binde 7’si üzerinden hesaplanıyor. Örneğin, 5 bin TL’lik, 1 yıllık sabit teminatlı sigorta primi 35 TL olarak belirlenmiş. Prim tutarı, sigorta süresine ve kredi tutarına göre değişiyor. Gönderilen her bir SMS için GSM operatörleri tarafından 1 SMS karşılığı ücret tahsil ediliyor.

ŞABAT AYINA ÖZEL KREDİ

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, 2010 sonu itibariyle toplam tüketici kredileri pazarının yüzde 38 büyüyerek 125 milyar TL’lik bakiyeye ulaştığını söylüyor. Ürün bazında ihtiyaç kredileri yüzde 42, konut kredileri yüzde 35, taşıt kredisi ise yüzde 27 büyüme gösterdi.
Geçen yıl ocak ayında toplam bireysel kredi pazarı yüzde 1 büyümüştü. Ocak 2011’de ise toplam pazar yüzde 2 büyümeyle 127 milyar TL’ye ulaştı.

Tözge, bu yıl krediler pazarının görece olarak otoriteler tarafından hayata geçirilen çeşitli uygulamalar sonrasında daha mütevazı oranlarda büyüyeceğini öngörüyor. Kısa vadede faizlerde bir artış beklemeyen Tözge, “2010 yılı içinde düşen faiz ortamıyla birlikte faizler tüketici için oldukça avantajlı seviyelere geldi. Önümüzdeki dönemde de faizleri yukarı çekecek faktörlerde olumsuz bir gelişme olmadığı sürece oranların mevcut seviyelerde devam etmesini bekliyoruz. Dolayısıyla tüketicilere taleplerini ertelemeden mevcut avantajlı koşullardan faydalanmalarını tavsiye ediyoruz” diyor.
Akbank’ın çeşitli müşteri segmentlerine yönelik farklılaştırılmış birçok kampanyası mevcut. Örneğin ihtiyaç kredisinde, şubat ayında tüm tüketicilere yönelik “Sizin İçin” sloganıyla başlatılan kampanyadan yararlananlar yüzde 0.92 faiz oranı ve 92 TL kredi komisyonuyla ihtiyaç kredisi alabiliyor. Kampanya kapsamında müşteriler 5 bin TL için 36 ayda 169 TL taksitle kredi kullanabiliyor. Kampanyanın üst limiti 30 bin TL. Üstelik isteyen müşteriler kredilerini şimdi kullanıp ödemelerine Mayıs 2011’de başlayabiliyor.

Konut alımlarında ise yüzde 0.73’ten başlayan oranlarla konut kredisi kullanmak mümkün. Ayrıca şubat ayında başlayan kampanyayla 50 bin TL ve üzerinde konut kredisi kullanan 50 müşteriye çekilişle iPad hediye ediliyor. Akbank’ın bu kampanyası mart ayı sonuna kadar devam edecek.

KAMUYA ÖZEL KAMPANYA

DenizBank Bireysel Bankacılık Pazarlama Ürün Yönetimi Bölüm Müdürü Ebru Artaç, tüketicilerin özellikle hızlı ve kolay başvuru yapabilecekleri kanalları tercih ettiğini söylüyor. “Cebimde Kredi” ile tüketicilere tek bir SMS ile 15 bin TL limite kadar kolayca başvuru imkanı getirdiklerini belirten Artaç, bu kampanyanın ayrıntılarını şöyle anlatıyor:

“Tek yapılması gereken KREDIM yazıp, boşluk bırakılıp TC kimlik numarasının 3280’e kısa mesaj olarak gönderilmesi. Örneğin, çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere paraya ihtiyacınız var ve televizyonun karşısındasınız. Cep telefonunuzdan tek bir kısa mesaj göndererek başvuruda bulunabiliyor ve başvuru sonucunuzu 5 dakika içerisinde cep telefonunuza gelen SMS ile öğrenebiliyorsunuz.”
“Cebimde Kredi” ile 36 bin TL’ye kadar standart ihtiyaç kredisi ihtiyaçları karşılanabiliyor. Geri ödemesi ise 60 aya varan vadelerle yapılabiliyor. Daha yüksek limit ve daha uzun vade talep eden müşteriler içinse Bireysel Finansman Kredisi ürünü mevcut.

Bireysel Finansman Kredisi, 120 aya varan vadelerle 125 bin TL ye kadar limitlerle, müşterinin evini teminat göstermesi koşuluyla kullandırılıyor. DenizBank, 2010 yılı ekim ayında kamu ve belediye çalışanlarına özel 77 aya varan vadelerle sunduğu ihtiyaç kredisiyle sektörde bir ilke imza attı. Banka, bu kampanya kapsamında kamu ve belediye çalışanlarına yüzde 0.77 faiz ve 77 aya varan vadelerle maaşlarının 17 katına kadar ihtiyaç kredisi sunuyor. 10 bin TL tutarında 77 ay vadeli alınan bir kredi, 75 TL dosya masrafı ve aylık 206.44 TL taksitlerle geri ödeniyor. Kısa süreli finansman tercih eden müşteriler için de örneğin vade sayısının 24 ay olması durumunda 40 TL dosya masrafı artı aylık ödeme tutarı 484.27 TL oluyor.

“FAİZLER YÜKSELECEK”

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay, ise Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıkları artırması üzerine konut kredisi faiz oranlarında yukarı yönde bir hareket başladığını belirtiyor. Henüz bu hareketlenmenin minimal düzeylerde olduğuna dikkat çeken Kumoğlu, “2011 yılında konut fiyatları ve kiralarında sınırlı bir düzeyde artışın gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Yıl içinde faiz oranlarının aylık yüzde 0.80 ila 0.90 aralığında olacağını öngörüyoruz. Dolayısıyla finansman maliyeti, gayrimenkul fiyatları ve yapılmakta olan nitelikli konut projeleri dikkate alındığında bu yıl konut almak, gerek kullanım gerekse yatırım olarak halen cazip” diyor.

TEB’de tüm kanallardan tüketici kredisi başvurusu alınabiliyor. Banka müşterisi olsun ya da olmasın tüketicilerin ATM’lerden, internet sitesinden, anlaşmalı taşıt bayilerinden, emlakçılardan ve şubelerden ihtiyaçları seviyesinde kredi almaları mümkün. Kredi taleplerinde herhangi bir limit yok. Her müşteri ihtiyacı doğrultusunda kredi talebinde bulunabiliyor.

TEB İhtiyaç Kredisi’nde 36 ay vadeye kadar yüzde 0.91 faiz oranı uygulanıyor. 50 TL dosya masrafı artı hayat sigortası kesintisi yapılıyor. TEB Konut Kredisi’nde 84 ay vadeye kadar yüzde 0.77 faiz oranı uygulanıyor. 500 TL dosya masrafı, 400 TL ekspertiz ücreti, 200 TL ipotek ücreti ve hayat sigortası kesintisi alınıyor. TEB Taşıt Kredisi’nde ise 48 ay vadeye kadar yüzde 0.81 faiz oranı ve 500 TL dosya masrafı ile hayat sigortası kesintisi mevcut.

İHTİYAÇLAR YIL SONUNDA ARTIYOR

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, yılın ilk döneminde ihtiyaç kredisi kullanımının yılın son dönemlerine kıyasla kısmen azaldığını söylüyor. Atakan, yaz ayları yaklaştıkça evlilik, tatil ve net gelirin azalması gibi sebeplerle ihtiyaç kredilerine ilginin artacağını vurguluyor: “İki bayram arası dönemde ve okullar açıldığında bu ilgi en yüksek seviyelere ulaşır. Dönemsel iniş çıkışlar olsa da yıl genelinde tüketici kredisine ilgi, başta ücretliler olmak üzere tüm kesimler için her daim söz konusu.”
Recep Atakan, bu yıl seçimlerin tüm satın alma tercihlerini dolayısıyla kredi talebini de mutlaka olumlu ya da olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. Karşılık oranları başta olmak üzere son dönemdeki gelişmelerin bankalar için maliyet artırıcı etkiler içerdiğini söyleyen Atakan’ın faizlerin seyriyle ilgili beklentisi şu şekilde:

“Bankalar şimdilik artan maliyeti mümkün olduğunca faiz oranlarına ve müşteriye yansıtmamaya gayret ediyor. Piyasada ihtiyaç kredileri için yüzde 1.20, konut kredisinde ise yüzde 0.79-0.89 civarı oranlar söz konusu. Konut kredilerinde alınacak evin konumu, kullanım amacı, fiyatı gibi sebepler birlikte değerlendiriliyor. Gelirle uyumlu bir ödeme planı söz konusu ise zaman konut almak için hala uygun.”
Maaşlarını Anadolubank’tan alan çalışanlar için yıl boyunca avantajlı kampanyalar sunuluyor. Atakan, bunun dışında bankayla en az bir defa iletişimi olan müşterilere GSM ve e-mail yoluyla ulaşarak, onaylamaları halinde gelirleriyle uyumlu olmak üzere derhal kredi limitleri tanımladıklarını vurguluyor. Diğer durumlarda ise dileyenlerin kredi talepleri Türkiye genelindeki Anadolubank şubelerinden alınıyor. Banka tarafından 1.000 TL altında tüketici kredisi kullandırılmıyor. Ancak kredilerde herhangi bir üst sınır bulunmuyor. Anadolubank’tan 10 bin TL’ye kadar taleplerde, tutar ve vadeye göre değişen masraflarla yüzde 0.99 faiz oranıyla tüketici kredisi kullanılabiliyor. Örneğin, 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisi için 200 TL masraf ve aylık yüzde 0.99 faiz uygulanıyor. Ayrıca masraf ödemek istemeyen müşteriler için ayrı, uygun bir teminat karşılığında yüksek tutarlı ihtiyacını karşılamak için de ayrı ürün seçenekleri bulunuyor.

KAMPANYALAR AVANTAJLI

Şekerbank da ocak ayında faiz oranlarında fazla bir değişiklik yapmadı. Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, “Ocak aylarında, özellikle yıl sonu ve yaz dönemine kıyasla tüketici kredisi talebi düşük olur. Önceki yılların aynı dönemleriyle karşılaştırdığımızda da bir miktar azalma eğilimi görüyoruz. Tüketici kredisi talebini azaltmaya yönelik hayata geçirilen önlemlerin bir ölçüde etkili olmaya başladığını görebiliyoruz” diyor.
Mevcut faiz oranlarının kredi kullanmak için son derece uygun olduğunu düşünen Özciğer’in tespit ve beklentileri şöyle: “Oldukça avantajlı kampanyalar düzenlendiğini görüyoruz. Kaynak maliyetlerindeki artış nedeniyle faiz oranları bir miktar arttı. Maliyet rekabet dengesi oluşurken küçük artışların bir süre daha devam etmesini bekliyoruz.”

Şekerbank, şubat ayında müşterilerine “Sıcak Kış” adıyla 30 bin TL’ye kadar yüzde 0.80’den başlayan faiz oranları ve uygun vade seçenekleriyle bir kampanya sunuyor. Söz konusu kampanya kapsamında müşteriler, kredi ödemelerini 4 ay sonra yapabiliyor.

ING’DEN YENİ KAMPANYA

ING Bank, Kredi Butik’te taksitleri düşürdü. Banka, ayda sadece 95 TL’den başlayan taksitlerle masrafsız krediyi aynı gün kullanma imkânı veriyor. Üstelik vadenin ilk yarısında daha düşük taksitle ödeme imkanı bulunuyor. ING Bank, 31 Mart’a kadar geçerli bu yeni kampanyasıyla müşterilerine cazip oranlar, kolay ödeme seçenekleri ve aynı gün içinde masrafsız kredi kullanma olanağı sunuyor. Tüketiciler vadelerinin ilk yarısında daha düşük taksitlerden yararlanabilecek.
Kredi Butik kampanyasıyla 5 bin TL için ayda sadece 95 TL’den başlayan taksitlerle ve yüzde 0.99 faiz oranıyla masrafsız kredi imkânı sunuluyor. Üstelik tüketiciler şubeye başvuru evraklarıyla geldiklerinde, istenen koşulları yerine getirmeleri halinde aynı gün içinde kolayca kredilerini kullanabiliyorlar.
Kredi Butik paketlerinde 100 bin TL’ye kadar acil nakit ihtiyaçları için de düşük faizli, masrafsız, esnek ödeme planları gibi farklı kredi seçenekleri söz konusu. Kampanya kapsamında 5 bin liraya kadar kredilerde yüzde 0.75 faiz oranı uygulanırken 125 lira da masraf alınıyor. 100 bin liraya kadar olan kredilerde faiz oranı yüzde 0.90, alınan komisyon ise 225 lira.

GÜNDE 8 LİRAYA KREDİ

Yapı Kredi Bankası bireysel ihtiyaç kredilerinde, farklı vade ve masraf yapısıyla oluşturulan kredi alternatifleri sunuyor. En uygun faiz oranı aylık yüzde 0.38’den başlıyor. Yapı Kredi 24 Şubat tarihinde başlayacak yeni kampanya ile tüm müşterilerine günde 8 TL’ye 8 bin TL kredi kullanma fırsatı sunacak. Yapı Kredi müşterileri, dilerlerse faizsiz peşin komisyonlu veya masrafsız bireysel ihtiyaç kredilerini de kullanabiliyorlar. Ayrıca maaş ödemesini Yapı Kredi’den alan müşteriler ve kamu çalışanlarına bu kampanyalara ek olarak ekstra faiz indirimi de sunuluyor.
Yapı Kredi Perkakende Bankacılık Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar, “Müşterilerin farklı beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik sunulan yeni ürün ve kampanyalarla, 2011 yılında pazar payımızı artırma yolunda müşterilerimizin ilk tercihi olmayı hedefliyoruz” diyor.

Galip TÖZGE / Akbank Genel Müdür Yardımcısı
“Taleplerinizi ertelemeyin”
Krediler pazarının bu yıl görece olarak otoriteler tarafından hayata geçirilen çeşitli uygulamalar sonrasında daha mütevazi rakamlarda büyüyeceğini düşünüyoruz. Şu an için kısa vadede faizlerde bir artış beklemiyoruz. 2010 yılı içinde düşen faiz ortamıyla birlikte oranlar tüketici için oldukça avantajlı seviyelere geldi. Önümüzdeki dönemde de faizleri yukarı çekecek faktörlerde olumsuz bir gelişme olmadığı sürece faizlerin mevcut seviyelerde devam etmesini bekliyoruz. Dolayısıyla tüketicilere taleplerini ertelemeden mevcut avantajlı koşullardan faydalanmalarını öneriyoruz.

Recep ATAKAN / Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı
“Konut alımı için şartlar uygun”
Dünyadaki para bolluğu tüketime özendirmeye çalışırken, ülkemizde tüketimdeki ısınmanın önüne geçen ekonomik tedbirler uygulamaya alındı. Özellikle cari açığın önlenmesine ilişkin tedbirler, kura bağlı tüketimde zorluklar yaşanmasına neden olabilir. Seçim öncesi canlılık seçim sonrası devam eder mi şimdilik bilinmez ama bankacılık sisteminin özellikle tüketici kredilerine önem verdiği ve vermeye devam edeceği net olarak görünüyor. Global ekonomideki canlanma işaretleri tüm dünyada faiz seviyelerini yukarıya çekecek ve Türkiye de ister istemez bu durumdan etkilenecektir. İhtiyaç kredisi vade açısından daha kısa olduğundan, bu yılın ilk 6 ayı asıl konut alımına yönelik kullanılacak kredilerde uygun dönem gibi duruyor.

Bilgehan KURU / Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı
“Faiz artışı göstergelere bağlı”
Bireysel ihtiyaçların çeşitlendiği ve arttığı günümüzde tüketici kredilerinin hacminin de bu değişime paralel büyüyeceğini düşünüyoruz. Biz de Halkbank olarak düşük faizli, uzun vadeli, ödemesiz dönem seçenekli bireysel kredilerimizle ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz.
Merkez Bankası’nın munzam karşılıkları artırma ve faiz yükseltme kararının ardından sektördeki bazı bankalar faiz artırımına gitse de genel anlamda tüketici kredilerinin halen uygun koşullarla kullandırıldığını söyleyebiliriz. Biz de Halkbank olarak bu anlamda en uygun şartları sunan bankaların başında geliyoruz. Yeni başlattığımız Kış Tarifesi kampanyası kapsamında aylık yüzde 0.70’ten başlayan faizlerle tüketici kredisi kullandırıyoruz. Mevcut ekonomik göstergeler bu şekilde devam ettiği takdirde yakın zamanda faiz artışına gitmeyi düşünmüyoruz.

Abdurrahman ÖZCİĞER / Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı
“Eğitim kredisi önemli”
Tüketici kredisi ürünlerimizden Yüksek Öğrenim Kredisi ve EKOkredi bizim için özel önem taşıyor. Şekerbank olarak geleceğine yön vermek isteyen lisans ve yüksek lisans öğrencilerini, 15 yıla varan vadedeki “Yüksek Öğrenim Kredisi” ile destekliyoruz. Şekerbank Yüksek Öğrenim Kredisi’yle aileler çocuklarının daha iyi eğitim görmelerini sağlayacak ilave finansmana kavuşurken, isterlerse çocuklarının mezuniyet sonrasında ödemelere katkı sağlayabileceği modeli de tercih edebilirler.
Bankamızın 2009 yılında enerji tasarrufu ve verimliliğine yönelik uygulamaya koyduğu enerjiyi ve emeği koruyan ürünümüz EKOkredi ile bireysel, ticari ya da tarım alanlarındaki tüm segmentlere “Emeğini koru, tasarrufa uzat elini Türkiye” diyoruz. Anadolu bankacılığı misyonumuz doğrultusunda uygulamaya koyduğumuz EKOkredi ile enerji tasarrufunu kapsayan her türlü yatırımı, uygun ödeme koşullarıyla desteklemeye devam ediyoruz.
http://www.patronlardunyasi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder