9 Şubat 2011 Çarşamba

YÖRSİAD'DAN YÖRÜK KÖYÜ PROJESİ

Yörük Sanayicileri İş adamları Derneği ( YÖRSİAD ) Başkanı Semih Beken, Halil Öncü'ye turizm adına yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi
Yeni bir oluşum ile hayata geçen Yörük Sanayicileri İş adamları Derneği olarak öncelikli hedeflerinin başında, turizme katkı olacak “ Yörük Köyü” projesini hayata geçireceklerini belirten Beken, “Turizmle ilgili olarak, buraya gelen insanlara, bizim kültürümüzün yansıtılması gerektiğine inanıyoruz. Kültürümüzü en iyi şekilde nasıl yansıtacağız? Bununla ilgili bir takım projelerimiz var. Hedefimizde bir “Yörük Köyü” projemiz var. Bu şekilde bir projeyi gerçekleştirerek, turizme katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda buraya gelip Antalya’mızı ziyaret eden turiste Yörük kültürünü çok iyi bir şekilde anlatmak istiyoruz” dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Semih Beken,Öncelikle hedeflerimizin çok yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. Çok kolay olmayan bir yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Turizmle ilgili olarak, buraya gelen insanlara, bizim kültürümüzün yansıtılması gerektiğine inanıyoruz. Kültürümüzü en iyi şekilde nasıl yansıtacağız? Bununla ilgili bir takım projelerimiz var. Hedefimizde bir “Yörük Köyü” projemiz var. Bu şekilde bir projeyi gerçekleştirerek, turizme katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda buraya gelip Antalya’mızı ziyaret eden turiste Yörük kültürünü çok iyi bir şekilde anlatmak istiyoruz. Şu an kadar bu konuda proje hazırlığımız var. Yer olarak da çeşitli Belediyeler ile görüşmelerimiz sürüyor. Yeri belirleyip bu konuda en kısa sürede start vermeyi amaçlıyoruz. Bu konuda elimizde ciddi bir potansiyel var. Elimizde bu kültürümüzü çok iyi anlatacak, çok çeşitli donelerimiz var. Öncelikli olarak Yörük kültürünün tanıtımı için planladığımız bir park projemiz var. Bu konuda bölgemizdeki tüm belediyeler ile görüşmelerimiz sürüyor. İlk olarak Kepez Belediyesinin bize tahsis etmiş olduğu bir park alanı var. Park alanı konum olarak yamaç bir yerde ve bu konuda çalışılması gerekiyor. Bu konuda Belediyenin büyük desteklerini alıyoruz. Bu alanda kendi kültürümüzü en iyi şekilde yansıtabilecek bir oluşum yapmak istiyoruz. Bu parkın içerisinde bir Yörük köyü oluşturmayı amaçlıyoruz. İnsanların burada en iyi şekilde vakit geçirebileceği, hem yerli hem de yabancı turistin buraya gelerek Yörükler hakkında bilgiler edinebileceği bir yer oluşturmayı amaçlıyoruz. “dedi.

Projedki hedeflerinin asıl amacının turistler olduğuna dikkat çeken Beken, “ Bizim bu projedeki asıl hedefimiz turistler. Halkımız zaten Yörük Kültürü hakkında hayli bilinçli ve bunu yaşıyor. Bu çalışmamızın hayata geçmesi ile turistlere çok değişik geleceğine inanıyoruz. Burada oluşturacağımız platformlarda gelenler, Yörük kültürüne özel yayık ayranının yapımını, gözlemenin yapımını, eski şartlarda yünün nasıl eğrildiğini, keşkek yapımını, kıl çadırları yerlerinde görecekler. Bu yapılacak parkın hayata geçmesi ile canlı bir Yörük Köyü oluşturmayı amaçlıyoruz. Yine burada yaşayan insanlar olacak. Ve burada bu kültürü gelecek olan yerli ve yabancı konuklarımıza göstereceğiz. Bunun yanı sıra Yörüklük denince, akla göçebelik gelmektedir. Biz bunu sadece bu bölgede kısıtlamak istemiyoruz. Gerekirse Kemer, gerekirse Belek bölgesinde veya Side, Manavgat, Alanya Bölgelerinde göçme olayının canlandırıldığı, ve bu göçmede içinde turistlerin de bulunduğu kıl çadır içerisinde, gerekirse bir kısmının konaklayabileceği, yemek yiyebileceği bir ortam oluşturmayı da amaçlıyoruz. Bu da turistlere çok farklı gelecektir. Bunu özellikle yabancı turistler görmek istiyorlar, yaşamak istiyorlar” diye konuştu.
http://www.gazeteakdeniz.com/haber_detay.asp?haberID=580

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder