8 Eylül 2012 Cumartesi

Antalya metropol adayı


CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, ATSO ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Antalya Türkiye’nin yeni metropol adayı. Geldiği nokta da çok sevindirici” dedi


CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, ATSO ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Antalya Türkiye’nin yeni metropol adayı. Geldiği nokta da çok sevindirici” dedi.

Sevindirici gelişme
Baykal, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı ile bir araya geldi. Antalya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın ilgiyle izlediği önemli bir kent olduğunu belirten Baykal, “Antalya Türkiye’nin yeni metropol adayı. Geldiği nokta da çok sevindirici” dedi. Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak sorunlar ortada. Hala en sıradan konuları çözememiş gibi gözüküyor ama bir yandan da Türkiye’yi sürükleyen bir il. Antalya, turizm değerleri, tarımsal potansiyeli, tarihsel ve kültürel nitelikleri ile Akdeniz Bölgesi’nin, içinde bulunduğu coğrafyanın bir yıldız kenti olarak çok daha ileri bir noktaya gelecektir.”

Batı Çevre Yolu 
Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Başkanı Budak, Antalya’yı Meclis’te temsil eden milletvekillerinin kentin sivil toplum kurumlarının dile getirdiği konuları yakından izlemelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Budak, “Antalya’nın çok ciddi yapısal eksiklikleri var. 1998-99 yıllarında ihale edilen Batı ÇevreYolu bugün hala bitirilememiş durumda. Dünyanın en güzel sahillerinden birisi olan Konyaaltı’ndan akaryakıt tankerleri, TIR’lar geçiyor. Küçük projelerin içinde boğuluyoruz. Antalya’nın birçok eksiği var. Bunlar ancak siyaset üstü anlayışla, birliktelikle çözülebilecek konular. Bu nedenle ziyaretiniz bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Saygın bir yönetimi var 
CHP Milletvekili Deniz Baykal da başta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere kentteki tüm sivil toplum örgütlerinin görüşlerinden yararlandıklarını söyledi. Baykal, “Antalya’nın nabzını tutmanın en etkili yolu, başta ATSO olmak üzere Antalya’nın temel ekonomik ve sosyal kurumlarını dinlemek, değerlendirmelerini almaktan geçiyor. ATSO, Antalya ve ülke ekonomisinde ağırlığı olan bir kurum. Çok saygın bir yönetimi var. Genç ve dinamik arkadaşlardan oluşuyor. Gerçekten siyaset üstü bir anlayış içinde görev yapıyorlar. ATSO’nun böyle bir geleneği var. Ben böyle bir örgütlenmenin Antalya’da bulunmasından iftihar ediyorum. ATSO üyesi 30 bin aktif Antalyalı işadamının yaptıkları çalışmalarla sadece kendi ailelerine değil, Antalya’mıza ve Türkiye’ye çok büyük hizmetler verdiklerini düşünüyorum” dedi...kaynak/akdenizmanset

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder