7 Eylül 2012 Cuma

Güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, ilerledikçe, onun sevenleri aynı oranda artmayabilir, bu kadar güçlenmesini istemeyen olabilir. Oturup, tekrar düşünüp, 'yoksa güçlenmesek mi?' demeyiz'' dedi. 


Yıldız, Kayseri Özel İdaresi ile Yol-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, yetkililerin Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin açıklamalarının dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledi. 

''Bizde bir alışkanlık oluştu, hemen cevap verme, bir şeyler söyleme ihtiyacı duyuluyor'' diyen Yıldız, şöyle devam etti: 

''Onları hızlı söylemek ile doğruyu yakalamak arasında bir açı var. Bu açıyı büyütmemek lazım, bu açıyı kaybetmemek lazım. Bizlerin olayı olduğu gibi kamuoyuyla, vatandaşlarımızla paylaşmamız gerekiyor. O yüzden hepimizin sabırlı olması, doğruyu aynı şekilde izleyebiliyor ve dinleyebiliyor olması lazım.'' 

Yıldız, işveren konumundaki kamuya ve işçilere düşen görevler olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

''Bizim toplumsal huzurun gerginliğini oluşturan parçaları değil, tam tersi, onun olumlu yönlerini oluşturan kişiler olmamız lazım. Toplumumuz her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberliğe ama hangi sektörde ve kolda olursa olsun, ihtiyacı var. Bakın Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, ilerledikçe, onun sevenleri aynı oranda artmayabilir, bu kadar güçlenmesini istemeyen olabilir. Oturup, tekrar düşünüp, 'yoksa güçlenmesek mi-' demeyiz. Biz güçlenmeye ve büyümeye inşallah devam edeceğiz. Bu ülkenin idare edilmesi adına koyduğumuz bu irademizi eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Kimse bizden gücümüzü azaltmamızı, bu manada frene basmamız istemesin. Biz bunu yapmayız.
Bizler aynen o şehitlerimiz gibi bu yola baş koymuşuz ve bundan geri dönmeyiz. Kendimizden daha çok sevdiğimizi çocuklarımıza, şu an ki ülkemizden daha güzel bir ülke bırakmak adına canla başla gece gündüz demeden uğraşırız. O yüzden bugün burada atacağımız imzaları, bu toplumsal barışın önemli ögelerinden biri olarak atmamız gerekiyor.'' 

İşçilerin boş oturmayı istemeyeceklerine, herkesten çok evlerine helal lokma götürmek için uğraşacaklarına ve gayret edeceklerine inandığını dile getiren Yıldız, ''Bu yüzden hiçbirisi emeğini esirgemeyecektir ama 21 milyon lira bütçesi olan bir yerden, personel giderlerini, beldelerin köylerin yatırımlarını buradan karşılayacağız. Ben normları, hizmet ögeleri uyanların, farklı kurumlarda istihdamıyla alakalı Ulaştırma Bakanımızla konuştum. Eğer hizmetleri uyanlar varsa bir miktar daha bütçesi geniş olan yerler tarafından finanse edilmesi, Kayserimiz açısından da sağlıklı olacaktır'' diye konuştu. 
     

Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi ile Yol-İş Sendikası arasında 1 Mart 2011-28 Şubat 2013 tarihlerini kapsayan 331 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

Kayseri'ye yeni öğrenci yurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de İlim Yayma Cemiyeti tarafında Köşk Mahallesi'nde yaptırılacak yüksek öğrenim erkek öğrenci yurdunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, siyasi istikrarı korumanın sadece iktidar partisinin görevi olmadığını belirtti.

''Siyasi istikrar kristal vazo gibidir. Ne çatlamaya ne de kırılmaya gelir'' diyen Yıldız, ülkenin tüm dinamikleri, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin de bu istikrara katkı sunması gerektiğini vurguladı.

Hükümet olarak eğitime önem verdiklerini ve bunun da meyvesini aldıklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

''Buradaki hayırlı hizmet inşallah Afyonkarahisar'da şehit düşen askerlerimizin ruhunun şad olmasına vesile olur. Artık sınırların kalktığı gelişen dünyada büyüyen Türkiye'de en önemli değerin bilgi ve eğitim olduğunu biliyoruz. Kayseri'de birçok şeye yatırım yaparız. Ama bunun yanında da eğitimi göz ardı etmeyiz. Çocuklarımızın bizden daha iyi yetişmesi için kendimiz yemeyiz, onların yetişmesi için çaba sarf ederiz. Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmaların sonuçlarını alıyoruz. Kayseri'deki okullarımıza 2 bin 800 derslik yaptık. 22 milyon ders kitabını da ücretsiz dağıttık. Okullarımıza 15 bin 800 bilgisayar gönderdik. 4 tane üniversitemizle beraber akademik çevreyi geliştirdik.''

Konuşmanın ardından Bakan Yıldız, Vali Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile platformda bulunan butonlara basarak yurt inşaatına ilk harcı döktü.

Bakan Yıldız ve beraberindekiler, daha sonra Osman Kavuncu Bulvarı'ndaki bir mobilya mağazasının açılış törenine de katıldı.
İki şehit ailesine konut
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de iki şehit ailesine, hayırseverlerce verilen konutların anahtarlarını teslim etti. 

Yıldız, Polisevi'nde düzenlenen anahtar teslim töreninde, hayatın acısıyla tatlısıyla birçok kesitten oluştuğunu belirterek,ülkesine, devletine, milletine gururla, cesaretle hizmet eden ve bu uğurda canlarını hiçe sayan emniyet güçlerinin değerli aileleriyle bir araya gelmenin gurur vesilesi olduğunu söyledi. 

Türk polisinin milletin esenliği ve güvenliği için çalıştığını vurgulayan Yıldız, ''Ölüm elbette hepimiz için hak. Ama ölümün şereflisi hepimizin isteğidir. En şerefli ölüm ise vatanı, milleti, dini, diyaneti uğruna olan ölümdür. O da şehadet şerbetini içmektir'' dedi. 

Şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: 

''Hayırseverlerimize minnetimizi, şükranlarımızı sunuyorum, Kayseri'ye yakışır bir şekilde davrandıkları ve şehit ailelerimizi yalnız bırakmadıkları için. Bugün burada iki ailemizin evlerinin kendilerine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çocuklarıyla beraber inşallah ağız tadıyla sağlıklı bir şekilde yaşarlar. Allah onlara sabırlar versin.'' 

Yıldız, konuşmasının ardından, Pınarbaşı ilçesinde 25 Mayıs'ta Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Geben'in eşi Muhterem Geben ile teknisyen yardımcısı İsmail Sakın'ın eşi Dilek Sakın'a, hayırseverlerce verilen konutların anahtarlarını teslim etti. 

Konutları tahsis eden hayırseverlere de teşekkür belgesi verildi. 

Bakan Yıldız, törenin ardından göreve yeni atanan Vali Şerif Yılmaz'ı da makamında ziyaret ederek, başarı diledi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder