27 Nisan 2011 Çarşamba

Torba Affı'ndan yararlanmak isteyenlere elektronik danışman


İstanbul Vergi Dairesi, ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6111 Sayılı Kanun''dan yararlanmak isteyen mükellefleri, adım adım yönlendirerek kendi durumlarını öğrenme imkanı sağlıyor.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı (İVDB), ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6111 Sayılı Kanun''dan yararlanmak isteyen mükellefleri, adım adım yönlendirerek kendi durumlarını öğrenme imkanı sağlıyor.

İVDB Başkanı Mehmet Koç, yaptığı açıklamada, 6111 sayılı kanunla ilgili uygulamanın son müracaat tarihinin 2 Mayıs 2011 olduğunu hatırlatarak, yoğunluk nedeniyle mükelleflerin başvuru için son günü beklememesi gerektiğini, mükelleflerin bir an önce başvuruda bulunmaları halinde son günlerde meydana gelecek yığılmaların yol açabileceği sıkıntıların yaşanmayacağını ifade etti.

İVDB'nin, ''6111 Sayılı Kanun Avantaj Hesaplama Modülü'' ile de mükellefin, yeniden yapılandırma kapsamında kendi durumu ile ilgili her türlü bilgiye internet ortamından ulaşabileceğini belirten Koç, ''Mükelleflerimiz için elektronik danışmanlık programı geliştirilmiştir. Mükelleflerimiz vergi dairesine gitmeden, kullanıcı dostu (user friendly) bu modülü kullanarak ve kendilerine yöneltilen sorulara adım adım cevap vererek 6111 sayılı Kanundan yararlanıp yararlanamayacaklarını ve yararlanmaları halinde sağlayacakları avantajı öğrenebilirler'' diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ VERGİ DAİRELERİNDE HAFTA SONU MESAİSİ

Mehmet Koç, yeniden yapılandırma dolayısıyla vergi dairelerinde yoğunluk yaşandığını, hayata geçirilen ''6111 Sayılı Kanun Avantaj Hesaplama Modülü'' ve ''İnternet Vergi Dairesi''nin bu yoğunluğu azaltacağını düşündüklerini dile getirerek, ''Vergi dairelerinde çalışan arkadaşlarımız bir süredir hafta sonu mesai yapıyorlar. Hafta içi mükelleflerle ilgilenip başvurularını alırken, hafta sonları da bu başvurularla ilgili çalışmaları gerçekleştiriyorlar'' şeklinde konuştu.

GELİR İDARESİ'NDEN VATANDAŞLARA KOLAYLIK

İVDB Başkanı Koç, mükelleflerin yeniden yapılandırma sürecinde başvurularını kolaylaştırmak için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet vergi dairesinde yeni bir uygulamaya gittiğini, artık kesinleşmiş borcu bulunan mükelleflerin vergi dairesine gitmek zorunda olmayacaklarını, internet vergi dairesinden de borçlarını yeniden yapılandırmak için başvuruda bulunabileceklerini belirtti
www.patronlardunyasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder