Bursa'da, 2003 yılında çalışanı bulunmayan bir şirketi devraldı, bugün 5 bin çalışanı var
Bursa'da, 2003 yılında çalışanı bulunmayan bir şirketi devralarak büyük firmalara üretim öncesi ve sonrası süreçlerinde ekipman ve personel hizmeti veren iş adamı Sinan Şahin, bugün 5 bin kişiye istihdam sağlar hale geldi.
Real Grup Genel Müdürü Sinan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki firmasını ortağına devrederek, Bursa'ya yerleşmeye karar vermesinin ardından 1997 yılında bir franchising şirketi olarak kurulan firmayı 2003 yılında satın aldığını belirtti.
Devraldığında şirketin hiç çalışanı ve müşterisinin bulunmadığını ifade eden Şahin, hazırladıkları organizasyon planıyla bölge sanayisinin potansiyelini ortaya koyarak, firmalarla anlaşmalar ve kontratlar yapmaya başladıklarını anlattı.
Şahin, büyüme süreciyle dört şirketle verdikleri hizmetleri Real Grup çatısı altında toplayarak bölgesellikten ulusallığa geçtiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
''Büyük firmalara temizlik ve güvenlik hizmeti vererek başladığımız işte, alt iş veren olarak büyük firmalara üretim öncesi ve sonrası sürece ekipman ve personel desteği sağlar hale geldik. Bugün geldiğimiz noktada, 28 ilde 5 bin çalışanı olan bir organizasyona ulaştık. Büyümemiz, mevcut ve yeni müşterilerle devam ediyor. 2015 yılında aylık 6,5 milyon lira olan ciromuzu 30 milyona, 5 bin olan çalışan sayımızı da 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz.''
''KRİZDEN YÜZDE 60-65 BÜYÜMEYLE ÇIKTIK''
Sinan Şahin, Bursa bölgesinin, son yaşanan küresel krizi diğer bölgelere göre daha şiddetli hissettiğine işaret ederek, ''Bu süreçte mevcut müşterilerimizle yüzde 30 küçülmüş olmamıza rağmen, yeni müşterilerin katılımıyla birlikte yaklaşık yüzde 60-65'lik büyümeyle bu ekonomik krizden çıkmış olduk'' dedi.
Büyük holdinglerle çalıştıklarını ve bu firmalarla birlikteliğin uzun soluklu olabilmesi için en az onlarla aynı standartlarda sistem ve altyapıya sahip olmaları gerektiğini belirten Şahin, ''Müşterimiz, bize başka müşteriler bulmaya başladı. Ana sanayiye hizmet verirken, büyük yan sanayilere de bizi tavsiye ediyorlar. Böylece büyümemiz devam ediyor'' diye konuştu.
''FİRMALAR, SADECE ÜRETİME ODAKLANABİLİYOR''
Şahin, Borusan Holding, OYAK Renault, Mako, Grammer, Trakya Cam, Şişe Cam, Tamek ve Vodafone'un da aralarında olduğu firmalarla 196 kontratlarının bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
''Örneğin Mako'da, üretim öncesi ve sonrası personelli ve ekipmanlı süreçlerin hepsinde varız. Ham maddeyi üretim bantlarına kadar getiririz. Üretildikten sonra mamulü alarak sevkıyata hazır hale gelecek süreçteki kalite kontrol, ambalaj, paketleme, depoya sevkıyatı ve buradan nakledilecek araçlara yüklenmesini de biz yaparız. Müşterilerimiz adına risk yönetiyoruz. Verdiğimiz hizmet sayesinde firmalar, sadece üretime odaklanabiliyor. Büyüklük olarak bakarsak sektörde şu anda ilk 5'in içindeyiz ama sanayiye hizmet eden firmalar bazında bir değerlendirme yaptığımızda ise birinci sıradayız.''
TAŞERONDAN FARKI
Sinan Şahin, taşeron firmalara göre farklarını ise şu sözlerle anlattı:
''Taşeron, ana işi belli zaman diliminde yapmak durumundadır. Biz ise yan hizmetleri veya üretimin bir bölümünü onlarla aynı standartlarda birlikte yapıyoruz. Buradaki süreçte, taşeronluk hizmetlerinde taşeronlar kendi iş yeri numarasını alır, biz ise mevcut iş verenimizin iş yeri numarası altında sigorta ve diğer yasal sorumlulukları yerine getiriyoruz.''
İşin niteliğine göre tüm çalışanlarına eğitim verdiklerini, iş başlangıcında ferdi kaza sigortası yaptırdıklarına değinen Şahin, firmaların kalifiye eleman eksiğini karşıladıklarını ve iş yeri verimliliklerini artırdıklarını ifade etti.
Şahin, ana iş kolu olarak seçmemelerine rağmen yürüttükleri operasyonların sonucu olarak vinç, forklift ve çekicilerden oluşan 90 parçalık makine parkuruna ulaştıklarına dikkati çekerek, müşterilerinin talebine göre yatırım yaparak bu sayıyı 300'e de çıkarabileceklerini dile getirdi..http://www.patronlardunyasi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder