18 Şubat 2011 Cuma

Ekonometri Ödülleri Verildi

Türkiye’nin en saygın iş, ekonomi ve politika yayınlarından Ekonometri dergisi tarafından her yıl düzenlenen Onur Ödülleri gecesi bu yıl Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirildi



İş ve siyaset dünyasını bir araya getiren törende açılış konuşması yapan Ekonometri dergisi Genel Koordinatörü Nüket Kantarcı, ulusal çapta yayın yapmanın ve son derece hassas bir konu olan politika alanında “saygın dergiler” arasında gösterilmenin büyük sorumluluk gerektirdiğini kaydederken, Ekonometri dergisinin okurlarından güç aldığını belirtti. Aralıksız 8 senedir yayın hayatında olduğunu vurgulayan Kantarcı, hazırladıkları ülke raporlarıyla da Türkiye’de medya alanında bir ilk olduklarının altını çizdi.

Ekonometri Dergisi İmtiyaz Sahibi Sertaç Kantarcı ise yaptığı konuşmada, Ekonometri’nin Türkiye’nin dört bir yanına ulaştığını, maddi değerlerin ötesinde iş insanının girişimci ruhundan ilham aldıklarını ifade etti. Ekonometri dergisi onur ödüllerinin gelenekselleştiğini anımsatan Kantarcı, "Bizi bilgilerimizden önce geliştiren ve değiştiren, hatta hayallerimizi şekillendiren; Türkiye’nin her köşesinde yaşayan, bizi zaman zaman acımasızca eleştiren ama her zaman yanımızda olan okurlarımızdır" dedi.

Ekonometri Dergisi Onur Ödülleri Töreni’nde,"Yılın Siyaset Adamı" ödülü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’ye verildi. Gedikli’ye ödülünü Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan sundu.
"Yılın Akademisyeni" ödülüne Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener layık görüldü. Şener’e ödülünü Ekonometri Dergisi İmtiyaz Sahibi Sertaç Kantarcı verdi. "Yılın Başarılı İş Kadını" ödülünün sahibi NURİŞ Genel Müdürü Oya Özdebir oldu. Özebir ödülünü eşi Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir’in elinden aldı. "Yılın Esnafı" ödülüne ise Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner layık görüldü. Yiğiner’e ödülünü AK Parti Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk verdi. "Yılın Girişimcisi" ANGİAD AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, Yılın CEO’su Bilintur A.Ş Murahhas Üyesi Orhan Hallik, "Yılın Sivil Toplum Lideri" ise ASO Başkanı Nurettin Özdebir oldu.

Bununla beraber Medicana Hastaneleri Sahibi Hüseyin Bozkurt’a “Yılın Sağlık Yatırımcısı”, Medicana Ankara Hastanesi CEO’su Oğuz Engiz’e “Yılın Sağlık Yöneticisi” ödülü takdim edildi. Engiz ödülünü Ekonometri dergisi Genel Koordinatör’ü Sercan Kantarcı’nın elinden aldı. Gecede Türkmenistan Cumhuriyeti Baş Dekoratörü Pelin Tuğcu’ya da “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülü, Fatih Bucak’a “Yılın Tarım Girişimcisi”, Pervin Boyacıoğlu’nun kurucusu olduğu Bagno Mio’ya “Yılın Şirketi” ve Yüce Okulları kurucusu rahmetli Yücel Kalınyazgan’a “Eğitimde Onur Ödülü” takdim edildi. Kalınyazgan’ın ödülünü Gökhan Kalınyazgan teslim aldı.

Ödül törenine AP Ankara Milletvekili Zeynep Dağ, CHP Ankara milletvekili Nesrin Baydok, AK Parti Ankarea Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, DSP Çankaya Belediye Başkan Adayı Turgay Yıldız ile iş ve siyaset dünyasından oldukça seçkin davetliler katıldı.
Sertaç Kantarcı : sertac@ekonometri.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder