18 Şubat 2011 Cuma

Bir Tasarımcının Moda Yolculuğu Öyküsü /: Simay Bülbül

Simay’ın Yolculuğunda Yepyeni Bir Durak Vakti



Gölgeler kişileri takip etmeye devam ederken, Simay onları yansıtacak tasarımları ile yoluna devam ediyor. Artık yolunda ona ait bir durak olsun ve sokaktan geçenler ile onu buluştursun diye kendi butiğini açıyor.

Yolculuğun Adımları:
Simay Bülbül, İngiltere ve Hollanda’da aldığı eğitimi sürecinde oluşan vizyonunu ve tasarım alanındaki birikimlerini kendi koleksiyonlarında bir araya getiriyor. Ağırlıklı olarak deriden oluşan ve tekstil ürünleri ile bir bütünlük içinde tamamladığı koleksiyonları, sadelikle farklılığı birlikte yakalayabilen, minimal detaylarla ön plana çıkan tasarımlardan oluşuyor.

2001 yılından beri modanın içinde aktif çalışan ve 2006 yılında ilk olarak kendi adıyla ve etiketiyle tasarımlar yapmaya başlıyor. Markasının kimliğini en güzel sokakların dokusu ile yansıttığına inanan moda tasarımcısı; kendi yolunu arayan veya bulmuş olan, tasarımı hisseden, kalıpların dışında yaşamayı seven kadını giydiriyor.

2001 yılında İngiltere’ de ilk kişisel defilesini sergileyen Simay, 2003 yılından itibaren de İstanbul’da pek çok organizasyonda sanatsal defileler düzenlemeye başlıyor. 2003 derisigner (deri tasarım yarışması) Türkiye birincisi oluyor. www.sim-ay.com kişisel web sitesi 2006’da Avrupa’da www.pixelawards.com tarafından düzenlenen web tasarım yarışmasında, moda bölümünde ilk beşe giriyor. 2007-2008 yıllarında Boyner Designer’s Corner projesinde kendi markasının satışı gerçekleşiyor.


Yolculuğun Hızlandığı Yıl: 2009
2009 yılında Galata’da 250 metre karelik yeni ofisine taşınan ve deri ile şık kumaşları birleştirerek özel günler için kişiye özel tasarımlar yapan Simay, gelinlikten gece elbisesine kadar farklı ve avangard tasarımlarla moda yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Türkiye’nin bir çok şehrinde satış noktasıyla beraber 2009 yılı itibariyle Lübnan, Belçika ve Rusya ile ihracata başlıyor. 2009 yılı deri sektörünün grubu (DTG) ile Türkiye’nin ilk deri tasarımcısı olması ve sektördeki başarısından dolayı bir yıllığına destek anlaşması yapılıyor. Ayrıca İstanbul’daki ilk kişisel defilesini Garajistanbul’da sanatsal bir performansla gerçekleştiriyor. 2009 yılı ağustos ayında düzenlenen Türkiye’nin ilk moda haftası İstanbul Fashion Days’de defile yapan 12 tasarımcıdan biri oluyor. Ayrıca 2010 yılı içinde Amerika, İsviçre ve Danimarka ile işbirliğini sağladı bile…

Yolculuğunun Diğerleri:
Simay Bülbül; sektörel özel seminerlerin yanında birçok gönüllü eğitim projelerine de katılarak bu işe ilgi duyanlara destek oluyor. Üniversitelerde ve meslek liselerinde seminerler düzenlerken kendi atölyesinde de workshoplar ve eğitimler düzenliyor. Ayrıca firmalara tasarım ve marka danışmanlığı, eğitim projeleri ve görsel projelerde de styling ve kostüm yapıyor.
Doğayı Koruma Vakfı için tabure tasarımı, Kızılay’ın “Çocuklar Üşümesin” projesi için defile gibi sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Simay Bülbül, son olarak Gap çerçevesinde gerçekleştirilen “Argande” projesinde bölge kadınlarının el becerilerini geliştirmek ve istihdam sağlamak için koleksiyonlar hazırlamaya devam ediyor. Tasarlamış olduğu ürünler Doğu Anadolu’da üretilip Mudo mağazalarında satılıyor.
Ayrıca Aşk-ı Memnu,Ezel, Nefes gibi bir çok dizi, film ,reklam ve klip projesinde tasarımları yer alıyor.

Yolculukta Durak Vakti: “Simay Bülbül “Leather Fashion Boutique”
Bunca yıllık birikim, sayısız tasarım, pek çok deneyimden sonra bunları daha çok insanla paylaşabilmek için Simay, artık kendine ait bir durağının olma zamanının geldiğini anlıyor. 2010 ocak ayı itibariyle ilk deri tasarım butiği olarak Simay Bülbül leather design boutique adı ile ilk mağazasını galata da açıyor.
Sertaç Kantarcı : sertac@ekonometri.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder