28 Şubat 2011 Pazartesi

''İş dünyasında Erbakan üzüntüsü,,


Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı iş dünyasını da derinden üzdü. Erbakan'ın siyasetin yanı sıra ağır sanayi alanında attığı adımlara vurgu yapıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın dün vefat etmesi iş dünyasını da derinden üzdü. İş dünyası tarafından yapılan açıklamalarda çalışma ekonomisine ve ağır sanayiye olan destekleri vurgulandı. Yazılı bir açıklama yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Erbakan'ın Türkiye siyasetine ve ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Vardan, Erbakan hakkında Türkiye'de ağır sanayinin tesisi anlamında inandığı değerleri ve davasını hayatının son anına kadar savunarak, Türkiye siyaseti için örnek teşkil ettiğini vurguladı. Vardan, şunları kaydetti: "Türk siyaseti ve İslam dünyası, çok önemli bir değerini kaybetmiştir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ülkede milli değerleri ve ağır sanayinin tesisi anlamında inandığı değerleri ve davasını hayatının son anına kadar savunarak, Türk siyaseti için bir örnek teşkil etmiştir. Erbakan, başbakanlık yaptığı kısa dönemde dahi ülkeye son derece önemli katkılar sağlamış, İslam ülkeleri arasında ticaretin gelişmesi adına ciddi adımlar atılmasına vesile olmuştur. Aynı zamanda hizmetleri tüm İslam dünyasında takdirle karşılanmış, örnek alınmıştır"

Türk siyasetinin ulu çınarı devrildi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, Türkiye'nin sanayileşmesinin önünü açan kişilerden biri olduğunu belirtti. Yalçıntaş, yazılı açıklamasında, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatını, "Türk siyasetinin ulu bir çınarı devrildi" diye tanımladı. Yalçıntaş, şunları kaydetti: "Kavgadan uzak, samimi ve kararlı bir devlet adamı olarak, Türkiye'nin gelişimi ve yükselmesi için yorgunluk nedir bilmeden çalıştı. Sayın Erbakan, Türkiye'nin, gelişmesi için mutlaka ağır sanayi hamlesi yapması gerektiğini her zaman vurgulamıştı. Sanayileşmenin bir ülke için bağımsızlık demek olduğunu ifade etmişti. Bu önemli bir tespittir" değerlendirmesinde bulundu.

Katkılarıyla anımsayacağız
TÜSİAD'ın, Erbakan'ın vefatıyla ilgili mesajında şu ifadelere yer verildi: "TÜSİAD, Saadet Partisi'nin vefat eden Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a Allah'tan rahmet, siyaset camiamıza ve yakınlarına başsağlığı diler. 54'üncü Hükümet'in Başbakanı Sayın Erbakan, şüphesiz siyaset tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biri olmuştur. Ülkemizin iş insanları, Sayın Erbakan'ı, siyasetçi kimliğinin yanı sıra öğretim üyeliği ve bilim adamlığı sıfatlarıyla, akademik ve sınaî alanlarda yaptığı katkılarla da anımsayacaklardır."

Kazandırdığı kadrolarla anılacak
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, Türk siyasi hayatına kazandırdığı kadrolarla hatırlanacağını belirtti. Palandöken, Erbakan'ın vefatından dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Erbakan'ın, Türk siyasi hayatına kazandırdığı kadrolarla her zaman hatırlanacağını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti: "Türk siyasi tarihinin önemli liderlerinden biri olan Erbakan, siyasete kazandırdığı kadrolar her zaman hatırlanacak."
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder