13 Temmuz 2011 Çarşamba

-‘İcat çıkaran’ Elazığlı girişimci ödül alan projesini Hisarcıklıoğlu’na anlattı


NTV’de yayımlanan ‘Bir Fikrin Mi Var?’ isimli yarışmada birinci olan Elazığlı girişimci Hikmet Koşar, “Çelebi” adını verdiği projesini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na anlatarak destek istedi.​


Elazığ’da bir dizi açılış, temel atma ve ödül törenine katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte, “Bir Fikrin Mi Var?” isimli yarışmada birinciliği kazanan Elazığlı Makine Teknikeri Hikmet Koşar’ın geliştirdiği araca binerek projeyle ilgili bilgi aldı.




Elazığ Sanayi Sitesi’nde 25 yıldır esnaflık yaptığını dile getiren Hikmet Koşar, geliştirdiği aracın, küçük güçlerle büyük yükleri taşımanın mümkün olduğunu kanıtlayan bir projenin eseri olduğunu vurguladı. Koşar, alışılan hareket sistemlerinden farklı olarak tekeri göbeğinden değil, ağırlık merkezinin yerini değiştirerek çeviren bir mekanizma kurduğunu anlattı. Hikmet Koşar, 700 kg’lık aracın normal akülerle 120 km hız yapabildiğini ve çok önemli bir enerji tasarrufuna sahip olduğunu bildirerek “100 beygirin yapacağı işi 10 beygir ile yapabiliyoruz” dedi.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Koşar’ı başarısından ve girişimci ruhundan dolayı kutlayarak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte araç içerisinde kısa bir tur attı.

http://www.tobb.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder