12 Eylül 2011 Pazartesi

Otomobil fabrikasını nereye kuracak?

Fadıl Akgündüz, yıllar önce rafa kaldırdığı otomobil projesini yeniden gündeme getirdi

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Siirtspor'un kulüp başkanı M. Fadıl Akgündüz, Siirt'te otomobil fabrikası kuracağını söyledi.Siirtspor Kulüp Başkanı Fadıl Akgündüz, Siirt’e otomobil fabrikası kuracağını belirterek, "Geçmiş yıllarda bu otomobil fabrikasının yapımını durmasına sebep oldular. ’Bu ülke otomobilini yapamaz’ gibi yorumlardan sonra, fabrikanın tamamlanması zorlaştı. Ama artık böyle konuşmak söz konusu değil ve biz bunu yapacağız" dedi.

Spor Toto 3’üncü Lig ekiplerinden Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, beraberinde eski milli futbolcu Tanju Çolak olduğu halde özel uçakla Siirt’e geldi. Havaalanına inen Akgündüz’ü, Siirtspor yönetimi karşıladı.

VIP salonunu kullanan Akgündüz, 60 araçlık konvoyla şehir merkezine geldi. Polisevi’nde gazetecilerle sohbet eden Fadıl Akgündüz, otel ve konut projelerini anlatarak, Siirt’in bölgede cazibe merkezi olacağını söyledi. Otomobil fabrikası kuracağını açıklayan Akgündüz, şöyle dedi:

"Tabii ki bu yapacağımız otomobil fabrikasının aslında yapımına başlayıp da tamamlayamadığımız otomobil fabrikasının ön adımı oluyor. Bu otomobil fabrikasının geçmiş yıllarda yapımını durmasına sebep oldular. ’Bu ülke kendi otomobilini yapamaz’ gibi yorumlardan sonra fabrikanın tamamlanması zorlaştı. Ama artık böyle konuşmak söz konusu değil ve biz bunu yapacağız."

"BUNDAN SONRA YAPACAĞIMIZ HAMLE DURDURULMAYACAK"

Siirt’in yapacağı çıkışın durdurulduğunu ileri süren Akgündüz şöyle devam etti:

"Bundan sonra yapacağımız hamle durdurulmayacak. Bizim burada hissettiğimiz en büyük güç ve destek o günün siyasetçileri ve bu günün siyasetçilerinin arasındaki farktır. O günün siyasetçileri bu memleketin kara bahtının yazgısını ne yazık ki yazmışlardır. İstanbul’da yaptığımız Türkiye’nin en büyük otelini yaparken önümüz kapatılmamıştır, tam tersine açılmıştır. Fakat o zamanda doğuda yapacağımız yatırımlara o zaman ki siyasetçiler önümüzü kapatılmıştır. Biz İstanbul’daki bu yaklaşımından dolayı hükümetimizin bize engel olmadığını tam tersine destek olduğunu görüyoruz. Hükümetimizin şahsında sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum ve inşallah Siirt’teki yapacağımız bu çalışmalar sayın başbakanımızın otomobil fabrikası çağrısına Siirt’ten bir cevap verdiğini ve o başbakan seçildiği memleketten bir cevap verildiğini tüm dünya görecek. 1999 senesinde yaptığımız otomobil ilkti biz dizayn ettik. Bunu dünyadan altı ülkeden uzmanlarla bir araya gelerek dizayn etmiştik ve o ilk prototip bütün markalar tarafından kopyalandı. Mercedes başta olmak üzere kendi prototiplerinin testlerden geçememesi sonucunda bizim prototipimizin boyutlarını kullandı ve a sınıfı b sınıfı yolda gidiyor Mercedes’in hemen arkasından Honda, Mitsubishi gibi markalarda da, bizim prototipimizden örnek alınarak yapıldı. Ama bizim daha göstermediğimiz modellerimiz var."
http://www.patronlardunyasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder