22 Aralık 2011 Perşembe

2.5 ayda 800 daire sattı, ikinci etap satışa başladı

Teknik Yapı'nın TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile birlikte, hasılat paylaşımı modeliyle Tuzla'da gerçekleştirdiği Evora İstanbul projesinin ikinci etebı satışa sunuldu



Teknik Yapı'nın TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile birlikte, hasılat paylaşımı modeliyle Tuzla'da gerçekleştirdiği Evora İstanbul projesinin ikinci etebı satışa sunuldu.

Evora İstanbul projesinin ikinci etabını oluşturan Evora İstanbul Marmara'daki 863 daire 90.000 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu mücevheri işlemeye başladıklarını, bir kenarının kesiminin yapıldığını ve gayet güzel şekli almaya başladığını, bugün de diğer parçasını işlemeye başladıklarını belirtti.

Evora İstanbul'un Ekim ayında satışa sunulan 1.509 dairelik ilk etabının beklentilerin üzerinde bir ilgi gördüğünü ve projenin yüzde 60'ının satıldığını vurgulayan Durbakayım, ''Evora İstanbul Marmara'yı, 2012'nin ilk günlerinde satışa sunulacak şekilde hazırlamıştık. Ancak ilk etap için gelen misafirlerimizden her üç kişiden biri deniz manzarası istediği için ikinci etabı, ilk etapta yer alan daire satışları yüzde yüz tamamlanmadan yaklaşık bir ay önce satışa sunduk'' dedi.

Marmara denizi manzarasına sahip projenin ikinci etabında dairelerin stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi şeklinde olacağını, projenin tesliminin Haziran 2014 tarihinde gerçekleşeceğini ifade eden Durbakayım, satışa çıkarılan bölümde ayrıca bir tıp merkezi ve 23 adet ticari birim yer alacağını kaydetti.

Durbakayım, Evora İstanbul Marmara'da yer alan 14 blokta toplam 863 daire yer aldığını, metrekare birim fiyatı 1.731 liradan başlayan Evora İstanbul Marmara'da stüdyo dairelerin 90 bin lira, 1+1 dairelerin 107.100 lira, 2+1 dairelerin 169.600 lira, 3+1 dairelerin 237.200 lira ve 4+1 dairelerin 327.900 liradan başladığını belirtti. Durbakayım, konutlara ilk satışa göre yüzde 5 oranında zam geldiğini de açıkladı

Evora İstanbul Marmara'daki dairelerin yüzde 7 peşinat avantajı ve uygun ödeme koşullarıyla satışa sunulduğunu ifade eden Durbakayım, tutsat (mortgage) kredilerine bağlı olarak, banka kredisi kullanmak isteyenlerin ödemek zorunda olduğu yüzde 25 peşinat için Teknik Yapı Holding'in finansman desteği sağladığını, bu kapsamda yüzde 7 peşinat ödeyerek daire almak isteyenlerin kalan yüzde 18'lik oranı 12, 18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit ay şeklinde vadelendirdiğini, daire bedelinin kalan yüzde 75'i için banka kredisi kullandırdığını anlattı.

Durbakayım, ''Evora İstanbul projesine 15-18 bin arasında bir nüfus gelecek. Marmaray'ın bizim projeden önce bağlanacak olması bir şans'' dedi.

Soruları da yanıtlayan Durbakayım, hitap ettikleri kesimin ihtiyacı için konut aldığını, yöneldikleri kesimin ihtiyacının 2012'de de aynı şekilde devam edeceğini, konut üreticilerinin ümitsiz olmaması gerektiğini, ocak ayının sonuna doğru belki bu biraz sisli havanın da dağılacağını vurguladı.

''Projeyi 2,5 ayda yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti''

Nazmi Durbakayım, Evora İstanbul'da satılan konut sayısının 800 adet olduğunu, projeyi 2,5 ayda yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Projede taahhüt edilen cironun 1 milyar lira olduğunu söyleyen Durbakayım, ancak hedeflerinin 1,5 milyar lira olduğunu, şu anda da 100 milyon liranın realize edildiğini belirtti.

Yerli ürün kullanmayla ilgili olarak da Durbakayım, yerli sanayinin kalkınması için yerli ürüne yönelmek gerektiğini, yerli ürün kullanmanın memleket için büyük bir gereksinim olduğunu ifade etti.

Emlak konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut da 2010 yılında 7 bin 700 konut satmış olan Emlak Konut'un bu yıl satış rakamını kasım ayı itibariyle 11 bin 500'e taşıdığını, yıl sonunda bunun daha da yükseleceğini kaydetti.

Tuzla'da Emlak Konut'un 4 projesi bulunduğunu söyleyen Akbulut, burada yaklaşık 7 bin konut ve ticari ünitenin yapımının devam ettiğini kaydetti.
kaynak/www.patronlardunyasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder