13 Ekim 2012 Cumartesi

TÜRK SANAYİCİLER YABANCI BASIN'DA


Hırvatlar, 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisine sahip olan ve bunu küresel kriz ortamında başaran Türkiye'yi konuşuyor.
Hırvatistan devlet televizyonu HRT tarafından 'Anadolu Kaplanları' adıyla detaylı bir Türkiye haberi yapıldı. 'Horizonti' isimli dış politika programında yayınlanan haberde Türkiye'nin hızla büyüyen ekonomisine vurgu yapıldı ve dünyanın yaşadığı ciddi ekonomik krize rağmen Türkiye'nin söz konusu krizden neredeyse hiç etkilenmediği belirtildi.
AB üyesi ülkelerde halkın sokaklara dökülmüş durumda olduğu ifade edilen haberde sanayi devi Almanya'nın, yüzde 3'lük ekonomik büyüme sağlayabilmek adına büyük çaba sarf ettiğine işaret edildi. İşte böyle bir ortamda Türkiye'nin yüzde 8 büyüme kaydettiği, Çin'in ardından dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olduğuna dikkat çekildi. 
Haberde stratejik düşünen ülkelerin, çoktan boğazın diğer yakasıyla ekonomik anlamda köprüler kurmaya başladığı belirtildi. Boğazın diğer yakası ifadesiyle Anadolu işaret edildi.

Anadolu'dan birçok iş adamıyla yapılan röportajlara da yer verilen haberde, Anadolulu iş adamlarının, inançlarına olan bağlılıklarından söz edildi ve başarının aile şirketlerinden geldiği belirtildi.
Anadolu'nun uçsuz bucaksız bozkırlarından görüntülere de yer verilen haberde, bir zamanlar halılarıyla, buğdayıyla ve koyunlarıyla ün salan Anadolu'nun bugün Türkiye ekonomisinin motoru haline geldiğine dikkat çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder