22 Aralık 2012 Cumartesi

Genç kızlara meslek edinme imkanı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sosyal hizmet kurumlarında devlet himayesi altında bulunan 100 genç kızın sağlık sektöründe meslek edinmelerinin sağlanacağını bildirdi
Murat Akdoğan Vakfı ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ''Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi''nin Ataşehir Est-ethica Cerrahi Tıp Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bağış, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bağış, bugün 100 genç kızın hayatına yeni bir ışık doğduğunu belirterek, projenin model alınıp Türkiye'nin dört bir yanında uygulanabileceğini kaydetti. Bağış, bu projenin Türkiye'yi, AB standartlarının ve Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilecek projelere örnek teşkil ettiğini söyledi.

İstihdamda kadın-erkek eşitliği olması gerektiğini vurgulayan Bağış, ''Türkiye'nin istihdam politikası, adeta 11 kişilik bir futbol takımına karşı 6 ya da 7 oyuncuyla çıkıp mücadele etmeye çalışan bir takımı andırıyor. Geçmişteki yanlış politikaları her yerde gördük ama artık çok şükür bu değişmeye başladı. Çok şükür bugün TBMM'deki kadın milletvekili oranı da kamuda çalışan kadın oranı da Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranında ama yeterli değil'' diye konuştu.

Bağış, proje kapsamında sosyal hizmet kurumlarında devlet himayesi altında bulunan 100 genç kızın sağlık sektöründe meslek edinmelerinin sağlanacağını anlatarak, ''Bunun ötesinde bu genç kızlarımız, diğer yüz binlerce kıza ilham verecek ve umut olacak'' dedi.

Projede yer alan genç kızlarla sohbet ettiğini aktaran Bağış, genç kızlardan eğitimlerine devam etme sözü aldığını kaydetti.
  
''Türkiye'yi bir umut olarak gören herkese ulaşmaya çalışıyoruz''  
  
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, vakıf medeniyetinin Türkiye'nin kültüründe izleri olduğunu dile getirerek, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğinde kaleme aldığı vakıfnamesini ve İstanbul'da kurulan vakıfların isimlerini okudu.

Türkiye'de resmi kalkınma yardımlarının 2011 yılında 1 milyar doları aştığını, bu yılın rakamının da yakında açıklanacağını aktaran Bağış, şöyle devam etti:

''Sadece 2007 yılından günümüze hayırlarla inşa edilen okul sayısı 214'ü geçti. Son 4 ay içinde Pakistan, Somali, Moldova, Filistin ve Batı Şeria'ya 58 ambulans hibe ettik. Türkiye, Nijerya'da 19 bin 410 kişiye sağlık taraması yaptı. Yardımlarımız, sadece devletin bakmakla yükümlü olduğu kardeşlerimize meslek edindirme kurslarıyla sınırlı değil, dünyanın her yerinde Türkiye'yi bir umut olarak gören, Türkiye'den beklentisi olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca 1996-2002 yılları arasında 46 vakıf eseri onarılmışken, son 10 yıl içinde 3 bin 570 vakıf eserini elden geçirdik. Başbakanımızın da belirttiği gibi, Makedonya'da Atatürk'ün babasının doğduğu evi, aslına uygun yeniden inşa etmek için proje kabul edildi. Makedon yetkililerin desteğiyle bunu da gerçekleştiriyoruz. Atatürk'ün babasına ve onun doğduğu eve sahip çıkan bir Başbakan'ın kabine mensubu olmaktan onur duyuyorum.''

Bağış, bugün için yapılan ''kıyamet senaryoları''na da değinerek, ''Bugünlerde ortalıkta bir hurafe dolaşıyor. Deli saçması bir hurafe. Bu topraklar çok bereketlidir. Sadece Şirince değil, bu ülkenin her yeri bereketli, güzel ve yaşanacak yerlerdir. Çünkü bu toprakların mayasında sevgi vardır. Bizim topraklarımız ve medeniyetimizin hamurunda gerçekten hoşgörünün ve paylaşmanın mayası vardır. İnsanları feraha ve huzura kavuşturacak maya da budur'' diye konuştu.
  
Genç kızlara meslek edinme imkanı
  
''Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi'', İstanbul'daki sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarında devlet himayesi altında bulunan ve yüksek eğitime devam edemeyen genç kızlara, yaratıcı ve gelecek vadeden iş kollarında meslek edinme imkanı sağlayacak.

Proje kapsamında genç kızlar, estetisyenlik, hasta danışmanlığı gibi alanlarda meslek eğitimi alacak. 100 genç kız, eğitimin sonunda Ethica Sağlık Grubu ve diğer kuruluşlarda istihdam edilecek.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder