27 Ocak 2013 Pazar

Büyümede Avrupa’daki en iyilerdeniz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Belki büyüme bizi mutlu etmiyor. Çünkü daha fazlasını istiyoruz. Ama yine de Avrupa'daki en iyilerdeniz'' dedi.

Çağlayan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Adana TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen ''10. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, ekonomiyi, üretimi, yatırımı ve ihracatı okullardan, defterden ve kitaplardan öğrenmediğini belirterek, bu işin içinden geldiğini söyledi.

Türkiye'nin 10 yıl önce 10 dakika sonrasında ne olacağı bilinmeyen bir noktadan 2023 stratejisini uygulayama koyan bir yapıya dönüştüğünü ifade eden Çağlayan, Türkiye'nin önünde artık 2071 hedefinin de bulunduğunu vurguladı.

Çağlayan, aradan geçen 10 yılda çok önemli ekonomik başarılar elde edildiğini dile getirerek, Türkiye'nin hayal edilemeyecek başarılara imza attığını, bunu daha da ileri seviyeye taşımak istediklerini ifade etti.

Geçmişte ekonomiyi geliştirmek için yapılan seyahatlerin bazı kesimler tarafından lüks olarak değerlendirildiğini hatırlatan Çağlayan, ''Bu seyahatler sayesinde her yıl rekorlar kırıyoruz. Daha iyilerini de yapacağız. Belki büyüme bizi mutlu etmiyor. Çünkü daha fazlasını istiyoruz. Ama yine de Avrupa'daki en iyilerdeniz. Gayrisafi milli hasıla önümüzdeki günlerde açıklanacak. O açıklandığında, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğumuzu göreceğiz'' dedi.

Mersin'in mevcut haliyle hali hazırdaki potansiyelleri kullanamadığına işaret eden Çağlayan, ''Mersin'in tüm belediyelerine aday olduğumuzu her yerde ilan ediyoruz. Buradan da söylüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağım söyleniyor. Öyle bir niyetim yok. Ben şu an Başbakanımızın verdiği görevi yerine getiriyorum. Ama bu ülkeye hizmet için, her türlü göreve hazırız. Gerekirse Başbakan, Bakan, il başkanı oluruz'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder