7 Şubat 2013 Perşembe

Türk işkadını Petrol milyardelerini geride bıraktı


Petrol ve petrokimya ticaretinde küresel oyuncu olan Bayegan A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi Rüya Bayegan, 2010 yılında 50’nci sıradan girdiği “Ortadoğu’nun 50 Güçlü Petrol Oyuncusu” listesinde yükselişini sürdürüyor.

2011’deki performansıyla 36’ncı sıraya yükselen Rüya Bayegan, 2012’de 19’uncu sırada yer almayı başardı. Petrol ve mamulleri sektörünün ünlü dergilerden olan ve Dubai’de yayınlanan Petrochemicals’ın değerlendirilmesinde Bayegan, Türkiye’den tek isim oldu.
HIRSLI BİR KADIN
Birçok önemli petrol otoritesini, milyarderleri, şeyh, prens ve CEO’yu geride bırakıp, 19’uncu olarak listeye girmeyi başaran Rüya Bayegan, yıl boyunca, iş bağlantılarının yanı sıra katıldığı seminer, forum ile fuarlardaki söylemleri ve aldığı ödüllerle sektörde söz sahibi olmayı sürdürdü. Petrochemicals Dergisi, Rüya Bayegan ile ilgili şu yorumu yaptı:
“Rüya Bayegan, işinde son derece hırslı bir kadın. 19’uncu sıraya yükselme başarısı, sadece iş hacmini genişletme isteğinden değil, petrokimya ihracatlarında Türkiye’yi yeni hedef yapmak için de çok emek sarf etmesiyle geldi.”
LAFTA BIRAKMAZ
Rüya Bayegan’ın  ‘Çin, kendi petrokimya endüstrisini geliştirirken ve ilerde kendi kendine yetebilecek durumdayken, Türk petrokimya ithalatçıları da aynı oranda büyümeli. Bu nedenle ben GCC üreticilerini ülkemize gelmeleri ve yatırım yapmaları konusunda cesaretlendirdim, sonuçta pazar burada” sözlerini hatırlatan dergi, Bayegan’ı sözlerini lafta bırakmayan biri olarak tanımladı.
Aramco ilk sırada
PETROC-HEMICALS Dergisi’nin, “Bu profilde yer alan karar vericiler, bölgede petrokimya imparatorlukları kurarak ve Ortadoğu’nun hızla global petrol merkez üssüne dönüşmesine yardımcı olarak mükemmel bir iş çıkarıyorlar” diyerek tanıttığı listenin ilk sırasında Suudi Aramco’nun Başkanı ve CEO’su Khalid Al Falih yer alıyor. İkinci sırada ise Sabic’in CEO’su Mohamed H.Al-Mady bulunuyor. Üçüncü sıranın sahibi ise Sadara Chemical Company’nin CEO’su Ziad Al-Labban oldu. Listede Ahmed Al-Ohali ve Mutlaq Al Morished gibi petro dolar milyarderleri yer alıyor. 
kaynak-patronlardunyasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder