28 Şubat 2011 Pazartesi

Erdoğan ve Merkel, CeBIT fuarını açtı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, CeBIT Bileşim Fuarının açılışına katıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hanover kentinde gerçekleştirilen CeBIT fuarının açılışını birlikte yaptı.

Açılış öncesinde Erdoğan ve Merkel, aralarında BM CEO'su Samuel J. Palmisano, BITKOM Müdürü Prof. August-Wilhelm Scheer, Aşağı Saksonya Başbakanı David McAllister Hannover Belediye Başkanı Stephan Weil ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş'ın da bulunduğu grupla fotoğraf çektirdi.

Açılıştan ve fotorğaf çektirmeden önce gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Merkel, Almanya'daki göçmenlerin iş hayatında başarılı olabilmesi için iyi bir şekilde Almanca öğrenmelerinin şart olduğunu söyledi. Merkel, Almanca öğrenilmesinin uyumun en önemli konularından biri olduğunu vurgulayarak, Almanya'da başarı için Almanca öğrenmenin de şart olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'la CeBIT fuarının açılışını yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Merkel, açılıştan sonra da Erdoğan ile akşam yemeğinde görüşeceğini ve ağırlıklı olarak Almanya'da yaşayan Türklerin uyumunun konuşacaklarını belirtti.
http://www.patronlardunyasi.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder