18 Şubat 2011 Cuma

Türk şirketini ziyaret eden Nazarbayev, ne istedi?

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Almatı'da faaliyet gösteren Türkiye sermayeli şirketi ziyaret etti




Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Almatı'da faaliyet gösteren Türkiye sermayeli NOBEL AFF ilaç fabrikasını ziyaret etti.

Almatı’da ilaç üretimi yapan Nobel AFF firmasını ziyaret eden Nursultan Nazarbayev Türk işadamlarının daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini belirtti. Nazarbayev fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kazakistan’ın her alanda yerli üretime geçmesi gerektiğini ifade eden Nazarbayev, ülke olarak yerli üretimi desteklediklerini ve gerekli yardımların yapıldığını ifade etti.

Ulkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy ve NOBEL AFF Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi tarafından karşılanan Nazarbayev, uluslararası standartlarda ilaç üretimi yapan fabrikanın Kazakistan ekonomisine sağladığı katkı için yöneticilere teşekkür etti.

Nazarbayev NOBEL AFF firmasının 2010-2014 yılları arasında Devlet Sanayi Yatırım ve Kalkınma Programına alındığını belirterek; yerli sanayinin desteklenmesi amacıyla yürütülen bu program çerçevesinde yabancı yatırımların artmasını beklediklerini söyledi.

Tamamı Türk yatırımı olan fabrikayı ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e bilgi veren Ulkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, Kazakistan'ın 2010-2014 yılları arasındaki sanayileşme programı kapsamında faaliyetlerini yürüttüklerini, hedeflerinin 2015 yılına kadar iç ve diş piyasaya yönelik yatırım projelerinin gerçeklemesi olduğunu belirtti.

Firma Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi ise 2010 Aralık ayında mevcut üretimin son GMP standartlarına uyum çalışmalarının ve kapasite arttırımına yönelik faaliyetlerinin tamamlandığını, bütün kalite sistemlerinin güncellendiğini ifade etti.

Fabrikalarının, Kazakistan Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği uzmanları tarafından yapılan denetimlerden tam not aldığının altını çizen Tanrıverdi, NOBEL AFF firmasının, 2002 yılından itibaren, 250 çalışanı, yıllık 350 milyon tablet, 150 milyon kapsül, 20 milyon şurup ve suspansiyon, 10 milyon krem ve pomat üretim kapasitesi ile faaliyet gösterdiğinin altını çizdi.

Üretiminin, yüzde 23’ünün Kırgızistan ve Özbekistan’a ihraç eden NOBEL AFF’nin, 2011 sonuna kadar Rusya ve Belarus’a da ihracat yapmaya başlayacağını sözlerine ekleyen Tanrıverdi, firmalarının yüksek standartlarda üretim yaptığının altını çizdi.

Nazarbayev ziyaret sonrası fabrika çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
http://www.patronlardunyasi.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder