30 Nisan 2011 Cumartesi

E-tüccara 'elma' darbesi


iPad 2 öğlene kadar bitti. Apple'ın düşük fiyat politikası, internetten satış yapan e-ticaret sitelerini vurdu. Aradaki fark 500 TL'yi buluyor.

Türkiye’de dün satışa çıkan iPad 2, altı saatte tükendi. Yoğun ilginin en önemli nedeni, ilk nesil cihaza kıyasla beklentilerin hayli altında satış fiyatı açıklanması.

Apple’ın fiyattaki bu ‘ince’ taktiği, iPad 2’yi almak için sabredenleri bir hayli memnun ederken, en büyük darbeyi iki ay önceden yeni nesil cihazı satışa çıkaran e-ticaret sitelerine indirdi. Türkiye’nin teknoloji ürünlerini ucuza satmasıyla meşhur büyük e-ticaret siteleri, iPad 2’yi minimum 2 bin 100 liradan satıyordu. Apple’ın fiyatıyla aradaki fark 500 lirayı buluyor.

Apple’ın Türkiye distiribütörü Bilkom’un internet sitesi dün yoğunluk nedeniyle kilitlendi. Bayiler ise yoğun talep karşısında telefon hatlarını meşgule almak zorunda kaldı. Mağazalar henüz açılmadan kuyruklar oluşturan iPad 2’de en çok çabuk tükenen model ise 3G bağlantısına sahip 64 GB olanlardı.

Türkiye’de ilk iPad 2’ye sahip olanlardan Emre Ersoy, arkadaşları aracılığıyla ABD’de ürünü aradığını, ancak bulamadığını ifade etti. Ersoy, “Türkiye’ye hızlı geldi. Bence en önemlisi fiyatın uygun olmasıydı. Amerika’daki arkadaşlarıma ilk çıktığı tarihten itibaren almalarını söyledim. Ancak sıra olduğu için alamamıştım. Türkiye’ye geldiği ilk günde 1 saat bekleyip, cihaza sahip oldum” diye konuştu.

ABD’de yok, Türkiye’de var

Amerika’da saatlerce bekleyip alamadığını anlatan Sibel Emre ise “Şimdi iki adet iPad alıyorum. Hatta bir tanesini Amerika’daki arkadaşıma yollayacağım. Türkiye’ye hızlı gelmesi ve fiyatların uygun olması gerçekten iyi oldu” dedi. iPad 2’yi Dubai’den almak için çok çabaladığını belirten Atakan Bozkır da yurtdışının Türkiye’ye göre daha pahalı olduğunu, fiyatların Dubai’de 2600 TL’ye kadar çıktığını söyledi.

Türkiye’de 6 saatte bitti

Apple’ın Türkiye distiribütörü Bilkom Pazarlama İletişimin Yöneticisi Ayça Ulutaş, gelen iPad 2’lerin 6 saat içerisinde tükendiğini söyledi. Kendilerinin bu fiyatlardan dolayı yoğun ilgiyi beklediklerini ancak bu kadarını tahmin etmediklerini belirten Ulutaş, “iPad 2’ler akşamı görmeyecek diye düşünüyorduk. Öğlenden sonrasını görmedi. Saat 10’da açılan satış noktaları 6 saat içerisinde bütün iPad 2’leri sattı” dedi.

Kılıfa büyük ilgi

iPad 2 için hasta yatağından kalkan Steve Jobs’un özellikle üzerinde durduğu konulardan biri olan özel kılıf ise hedefine ulaşmış görünüyor. Nitekim mağazalarda iPad 2 alanlar 108 ile 160 lira arasında değişen fiyatlardan satılan renkli kılıflara da yoğun ilgi gösterdi. Çoğu kişi tek kılıf almak yerine beğendiği renklerden koleksiyon yaptı.
http://www.patronlardunyasi.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder