28 Nisan 2011 Perşembe

Lufthansa: THY Çin’i elimizden aldı


Lufthansa Havayolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, 22 yıllık ortağı THY'nin önemli hatlarda ciddi bir rakip haline geldiğini söyledi

Türk Hava Yolları'nın son yıllarda sergilediği agresif büyüme yabancı ortaklarının da dikkatini çekiyor. Uzun süredir Türkiye'de görev yapan Lufthansa Havayolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, SunExpress'te 22 yıldır ortak oldukları THY'nin ilgi çekici büyümesiyle iyi bir ortak olmanın yanı sıra ciddi bir rakip haline de geldiğini vurguladı. Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Wende, ''THY, havacılığı muhteşem ve çok iyi yapıyor. Bu bize de yarıyor. Türk Hava Yolları iki yıl önce Star Alliance'a girdikten sonra gücüne güç kattı. Avrupalı yolcular THY'yi çok beğeniyor'' dedi.

TURİST YAĞACAK
Türkiye'nin Arap ülkelerindeki toplumsal ayaklanmalar nedeniyle bölgenin turizm merkezi haline gelebileceğine de değinen Wenge, hava koridorlarının Türkiye'nin lehine değiştiğini anlattı. "Türkiye bu sayede turist sayısında patlama yapabilir. Çünkü Mısır, Tunus, Fas ve Libya'da yaşanan iç karışıklıklar tatil talebini Türkiye'ye kaydırıyor. Bu sene mart ayında bütün oteller dolu. Bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında büyük artış bekliyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye, özellikle de İstanbul ve Antalya kongre turizminin cazibe merkezi haline geldi' diyen Lufthansa Türkiye Genel Müdürü, tüm bunlar nedeniyle Almanya'nın Türk vatandaşlarına vize kolaylığı getirmesi gerektiğinin de altını çizdi. Wenge, "En azından festival ve fuarların yoğunlaştığı dönemlerde ikili antlaşmalarla vize muafiyeti getirilebilir'' dedi.

2010'da 1 milyon yolcu taşıdı
Lufthansa Havayolları Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Avrupa'dan Türkiye'ye en çok sefer yapan ve en çok yolcu taşıyan şirket olduklarını belirterek, ''Geçen yıl Türkiye ile Almanya arasında karşılıklı 1 milyon yolcu taşıdık. 2011'in ilk dört ayında yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6'lık bir artış sağladık. Yıllık bazda bu oranın yüzde 11'lere çıkacağını tahmin ediyoruz'' dedi. Lufthansa Türkiye'ye yaptığı uçuş sayısını bu yıl haftada 74'e çıkardı. Geçen yıl Bursa uçuşlarına başlayan şirket, bu ay Münih-Antalya seferlerini başlattı. Wende, "Türkiye'ye günde 11 sefer gerçekleştiriyoruz. Uçaklarımız yüzde 100 dolu sefer yapıyor ancak bu talebi karşılayabilmemiz için slot (uçuş izni) yeterli değil. İstanbul için yeni slot istedik, alamadık" dedi.

'GÜÇLÜ ORTAK, CİDDİ RAKİP'
THY'nin muhteşem bir büyüme kaydettiğini ve Avrupa'da üçüncü sırayı zorladığını ifade eden Gregor Wende, İstanbul'un Avrupa'da merkez haline gelmesinin en çok THY'ye yaradığına dikkati çekti. ''THY çok hızlı büyüyor. Bizim için çok güçlü bir ortak ama aynı zamanda ciddi bir rakip. Çünkü THY her yıl uçuş ağını yüzde 25 genişletiyor. Bu rekabetin Türkiye ayağından bir endişemiz yok ama THY, Avrupa ve dünyada bizim için çok ciddi bir rakip" şeklinde konuştu. Özellikle Çin, Hindistan ve Almanya'da THY ile rekabet ettiklerini, örneğin Çin'e Almanya'dan sefer yapan şirketler arasında THY'nin birinci sırada olduğunu belirten Wenge, THY'deki ikramların kalitesine de övgüler yağdırdı. Wenge, "Türkish Do&Co'nun yemekleri hem çok çeşitli hem de lezzetli. Asyalılar, hele hele Almanlar Türk yemeklerini çok seviyor" şeklinde konuştu.
www.sabah.com.tr/Ekonomi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder