22 Kasım 2011 Salı

'En Başarılı Türkler' ödüllerini aldı,

Business Network İngiltere'nin en başarılı Türkler'ini seçti. 11 dalda ödülün sahiplerini bulduğu gecede konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "AB, Türkler'deki dinamizmi hâlâ keşfedemedi" dedi

İngiltere ve Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren Business Network tarafından ikincisi organize edilen "En Başarılı Türkler Ödül Töreni" dün akşam Londra'daki Hilton Park Lane Hotel'de gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşma yaptığı geceye ayrıca, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, İngiltere Ekonomi Bakanı Vince Cable ile İngiltere ve Türkiye'den çok sayıda milletvekili, lord ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da aralarında bulunduğu işadamları katıldı. İngiliz Jazz müzik grubunun canlı performansı eşliğinde resepsiyon ve yemeğin ardından konuşmalara geçildi.

ER GEÇ FARKEDECEKLER
Dışişleri Bakanı Davutoğlu yaptığı konuşmada, "Ülkemizde petrol gibi değerli bir doğal kaynağı henüz keşfedememiş olsak da, Türkler olarak dinamik bir toplum olduğumuzun farkına varmış durumdayız ve 'En Başarılı Türkler Ödül Töreni' de bunun bir göstergesidir. Bütün bunlara rağmen, Avrupa Birliği Türkler'deki bu dinamizmi henüz keşfedebilmiş değil, bunun farkına varmaları için ise Türkler'i, Türkiye içinde değerlendirmelerine de gerek yok. Elbette Avrupa'da yaşayan Türkler'in nasıl müthiş başarılara imza attıklarını er geç fark edecekler. İngilizler, yıllar boyunca süregelen toplumlararası entegrasyonu başarıyla sağlayarak, Türk toplumunu da bu konuda başarılı olmalarına destek olmuşlardır. Biz de bu durumdan oldukça memnunuz" dedi.

11 DALDA ÖDÜL VERİLDİ
Bu yıl ikincisi düzenlenen "En Başarılı Türkler Ödül Töreni"nde ödüle layık görülenler, Business Network'un internet sayfası üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak açılan 11 kategori üzerinden toplam 62 binden fazla oy kullanılması sonucu seçildi. En çok oyu alanlar jüri tarafından ikinci kez elemeye tabi tutuldu. Ödül töreninde "En Başarılı Şirket" GINA SHOES seçilirken, "Türkiye ile iş yapan en iyi Britanyalı yatırımcı" ödülüne ise HSBC layık görüldü. Diğer ödüller ise şöyle: En başarılı girişimci: Ramazan Özdemir, En başarılı işkadını: Itır Sökmen, En başarılı işadamı: Mustafa Kamil, En başarılı akademisyen: Prof. Mustafa Camgöz, En başarılı profesyonel idareci: Kanat Emiroğlu, En başarılı öğrenci: Salih Yılmaz, Jüri Özel ödülü: Hüseyin Çağlayan.

'DEVAMI GELMELİ'
Yaklaşık 700 davetlinin katıldığı gecede konuşan Business Network Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü, Türkiye ile İngiltere'nin ticari ilişkilerinin güçlü olduğunu belirterek, "İngiltere'nin Türkiye ile ticaret hacmi 10 milyar doları geçmiştir. Almanya'dan sonra, Birleşik Krallık şu an Türkiye'nin ikinci en büyük ihracat pazarıdır. Fakat bu olumlu göstergelerden sonra Türkiye hâlâ, İngiltere'nin 20. sırada yer alan ticari ortağıdır. Bu nedenle şimdiye kadar yapılan ticari gelişmelerin devamını getirmemiz gerekiyor" dedi. İngiltere Maliye Bakanı Dr. Vince Cable de, benzer mesajları vererek, iki ülke ilişkilerinin çok önemli olduğunu ve kendisinin de bunun için parlamentoda desteklediğini belirtti. İngiltere Maliye Bakanı Vince Cable konuşmasında, Avrupa'da yaşanan son ekonomik krize işaret ederek, Türkiye ile ilişkilerin güçlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca, İngiltere ve Türkiye'nin sadece ticarette değil, iş dünyasındaki yenilikleri ve gelişmeleri birlikte takip etmelerinin önemine değindi.

TÜRKLÜĞÜMLE GURUR DUYUYORUM'
Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise büyük dedesinin Türk olduğunu ve bundan gurur duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Kısa bir dönem ticarete atıldığını ve ticaret hayatının ne kadar zor olduğunu bildiğini belirten Johnson, bu nedenle işadamları ve işkadınlarına olan saygısını ifade etti. Ayrıca Türkler'in paha biçilmez katkılarının Londra için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder