2 Ocak 2012 Pazartesi

- 2012’de sizi neler bekliyor? BURÇLARA GÖRE KARİYER

2012’de iş hayatınızda sizi neler bekliyor, kariyeriniz nasıl şekillenecek? Bir de burçlara bakmakta fayda var. İş astrolojisi uzmanı ve Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Binnur Zaimler, Hürriyet İK için 2012 yılının kariyer açısından kime ne getireceğini derledi.

Ardı ardına iflaslar yaşanacak, memuriyetin yerini girişimcilik alacak

1960’lar, Pluto ve Uranüs’ün çalışma hayatını temsil eden Başak burcunda kavuştuğu yıllar oldu. Liberalizmin yayılması, şirketlerin kadın-erkek büyük kitlelerin beraber çalıştığı dev kuruluşlar haline gelmesi aile ve sosyal hayatta özgürleşme yaratmıştı. 1960’lardan günümüze, artık itibarlı olan, iyi okulları bitirdikten sonra güvenceli iş bulup, emekliliğe kadar büyük şirketlerde kariyer yapmak idi.




2011’de başlayan ve 2016’ya kadar devam edecek Pluto ve Uranus’ün zorlayıcı açıları dünyayı sallayacak. Ardı ardına gelmeye devam edecek olan büyük iflaslar, gemiyi hep aynı şekilde yürütmek isteyen patron ve devlet adamlarını bulacaktır. 2012, memuriyet yerine, girişimcilik ruhunun dünyayı kapladığı bir sene olacak. Hangi yaşta olursa olsun, sevmedikleri işlerde para için çalışan kitleler, her türlü ekonomik zorluğa rağmen risk alıp kendi işlerini kurmaya başlayacaklar.




Mevcut mali ve hukuki sistemler de artık gerçeği yansıtmıyor. Kredi notu veren kuruluşlar, mali raporlar artık güvenli değil. Türkiye’de de Borçlar Kanunu ve Ticaret Kanunu değişiklikleri dikkat çekiyor. Yeni sistemlere, tekniklere, düşünce tarzlarına yer açılıyor.




Sanal mı gerçek mi?




Denizler Tanrısı Poseidon ile özdeşleşen Neptün’ün şubat başında, 2026 yılına kadar kalacağı Balık burcuna girmesi kişisel, kurumsal ve politik düzeyde değişimlere yol açacak. Denizler, sıvı ve gazlar, hayaller, sanal dünya bağlantılı herşey hayatımızda baskın şekilde yer alacak. Hayal dünyasından beslenen reklamcılık, sinema sektörlerinin yanı sıra, bilişim ve internet alanlarında da sanal dünya yanı başımızda olacak. Telepati, düşüncelerle aletleri yönetme, işyerinde sanal görüntümüzle toplantılara katılma, evimizde salonun ortasında geçen bir kovboy filmi bize artık yabancı olmayacak. Romantizm ve şiirsellik, yaptığımız işlere yansıyacak.




Fırsat ve büyümeyi temsil eden Jüpiter’in 11 Haziran günü İkizler burcuna geçmesi, kurumsal iletişim, gazetecilik, yazarlık, talk-show, lojistik, tüccarlık işlerinin rahat ve kolay olmasını sağlayacak. İkizler zamanı kurulan şirketlerin fırsatların farkına varıp harekete geçmesi, 12 sene sürecek büyüme döngüsüne girmelerini sağlayabilir.




5 Ekim’de Satürn’ün Akrep burcuna geçmesi, petrol ve türevleri, kimya, e-ticaret sektörleri, bunun yanında Akrep ve Boğa zamanı kurulmuş şirketlerin 2.5 sene boyunca reorganize olmasını sağlayacak.




2012 kişisel korkularla yüzleşilen bir sene




Çok sayıda yönetici, devlet adamı ve çalışan, bu büyük değişimi görmezlikten gelip kendini ofisinde senelerdir yaptığı işe gömecek. Oysa dünyada yeni şarkılar söyleniyor.
2012 kişisel korkularla yüzleşilen bir sene. Bu nedenle duygusal olarak arınmak, endişelerden uzaklaşmak, kendimiz olmak en güzeli.




İşi kaybetme korkusunu, parayla olan sağlıksız ilişkinizi, ‘otorite figürleri’ korkunuzu, değersizlik hissinizi hemen bırakıp sadece ‘kendi renginizi’ çıkarın ortaya. Toplumsal eğilimlerden, ailenizin beğendiği etiketlerden sıyrılın. Yaptığınız işe yüreğinizi koyun veya yüreğinizi koyacak işi yapın.




Merkür’e dikkat




İletişim, zihinsel aktiviteler, ticaret ile bağlantılı Merkür gezegeni geri giderken iş hayatında eski arşivleri ve projeleri gündeme taşımak kolaylaşır, yeniliklere doğru adım atmak yavaşlar. İçe dönük mutfak çalışmaları için en iyi fırsattır. Cep telefonları, internet, elektronik cihazlarda aksaklıklar olabilir. Sözleşmelere atılacak imzalar, alınacak kararlar ve ürün lansmanları için düzelmesini beklemek en doğrusu olacaktır.




2012 yılında Merkür, 12 Mart-4 Nisan, 14 Temmuz-7 Ağustos ve son olarak 6-26 Kasım arasında, üç dönemde geri harekette olacaktır.





BURÇLARA GÖRE KARİYER




Yılın ilk yarısında büyük kazançlar elde edebilirsiniz
KOÇ: Büyük düşünün ve hedefinize gitmek için doğru kişilerle bağlantıya geçin. Medya ve toplum sizin deneyimlerinizi duymaya açık olacak. 8 Şubat-5 Mart arasında ilişkilerde girişken olup istediğinizi kazanma şansınız çok yüksek. Yılın ilk yarısında, kolları sıvayıp giriştiğiniz projelerde büyük kazanç elde edebilirsiniz. Mart’ta hiçbir konuda acele etmeyin ve Mayıs’a kadar karar vermek için kendinize süre tanıyın. 11 Haziran sonrası bir sene boyunca yazarlık, sosyal medya, kısa iş seyahatleri birden bire hayatınıza akacak. 4 Temmuz-23 Ağustos arası, iş ilişkilerinde test edildiğiniz pek çok görüşme karşınıza çıkacak. Bu dönemde ortaklık kurabilirsiniz.




Son 7 yılın en üst seviyesindesiniz
BOĞA: Kendinizi ve yaptıklarınızı daha geniş kitlelere pazarlamayı öğreniyorsunuz. Yaratıcılığınız üst boyutta, özellikle yalnız kaldığınız zamanlarda. Dış dünyadaki kimliğiniz, son yedi yılın en üst seviyesine çıkıyor. Herkesi sevin, ancak yakın iş arkadaş sayısını sınırlı tutun. Bazıları, sizin yolunuza uygun olmayabilir. Pek çok kişi size desteğe hazır. 11 Haziran’a kadar karşınıza çıkacak büyük fırsatları kaçırmayın. 7 Mart-3 Mayıs arası barışçı yaklaşımınız, işyerinde işlerin uyumla halledilmesini sağlayacak. Yılın ikinci yarısı birden fazla kaynaktan para kazanabilirsiniz. 24 Ağustos-8 Ekim arası işyerinde ısrarcı kişiler karşısında esnek davranmanızda fayda var. 5 Ekim sonrası iki buçuk sene konfor alanınızdan çıkmanız ve inadı bırakmanızı tavsiye ederiz. 13 Kasım’daki Güneş tutulması, hayatınızda uzun yıllar etkili olacak, sizi geliştiren kişileri getirecek.




Geçmişi bırakın 11 Haziran’ı bekleyin
İKİZLER: Yeni hedeflerinize ulaşmak için, geçmişten taşıdığınız ve gelecek güvencesi olarak gördüğünüz ne varsa bırakmalısınız. Hayatınızda ne işe yarıyor, ne yaramıyor tekrar gözden geçirin. Günlük hayatta detayların üstesinden gelmek için destek istemeyi öğrenin. 5 Şubat sonrası, pozisyonunuz, unvanınızla ilgili işler biraz karışabilir. 4 Nisan-7 Ağustos arasında sevimli tavırlarınız ve güzel konuşmalarınız sayesinde pek çok şey elde edebilirsiniz. Yine de 15 Mayıs-26 Haziran arası ilişkilere ve konuştuklarınıza özen göstermenizde fayda var. Eğitmenseniz, bu tarihlere önemli eğitimleri koyabilirsiniz. 11 Haziran sonrasında 12 yılda bir yaşanan ve bir yıl boyunca devam edecek olan büyük bolluk, bereket, şans dönemi sizinle. Birden fazla projeye bölünseniz de büyük bir keyifle çalışıyor olacaksınız. Önemli konuşmalar yapabilir, ödüller alabilirsiniz.




Yurtdışı ve medya hayalleri gerçekleşiyor
YENGEÇ: Sizinle aynı vizyonda olmayan ortaklıkları ve iş ilişkilerini bir kenara bırakıyorsunuz. Derin sadakatiniz işleri zorlaştırabilir. Yaratıcılığınız hem size hem başkalarına yardımcı olabilir. Şubat’tan itibaren uzun yıllar devam edecek yeni dönemde yurtdışı, yabancılar ve medya bağlantılı konularda hayalleriniz gerçekleşebilir. Yurtdışı iş gezilerinde unutkanlığa karşı temkinli olmaya çalışın. Yılın ilk yarısı iş ziyaretlerinizden çok kazançlı çıkabilirsiniz. 8 Ağustos-6 Eylül arası, işyerinde sevgi dolu yaklaşımınız sayesinde isteklerinize ulaşabilirsiniz. 18 Kasım-26 Aralık arasında karşıt görüşlerdeki gerçekçiliği ve mantığı keşfetmeye çalışın. Olaylara tarafsız bakarsanız, ilişkiler yoluna girecektir. Kaçmayı bırakın.




Yılın ilk yarısında parlayan bir yıldızsınız
ASLAN: Zaman isteyen yeni sorumlulukları yerine getirmek için telaş etmeden, çalışmaları akışa bırakmak ve zamanı iyi kullanmanız gerekiyor. Yeni hayat tarzınıza ve işinize uygun şekilde ev ortamınızı da değiştiriyorsunuz. Siz bunu yapmazsanız, partneriniz yapabilir. Ocak-Temmuz aylarında, özellikle siz açıkça talep ettiğinizde, er ya da geç kazancınız artacaktır. Yılın ilk yarısında kariyer ve itibar alanında parlayan bir yıldızsınız. İkinci yarıda ise katılacağınız mesleki gruplar ve derneklerde oldukça önemli kişilerden destek görmeniz, ideallerinize sizi yaklaştırıyor. Hep hayalinizde olan öğretmenliği deneyebilirsiniz. 7 Eylül- 3 Ekim tarihlerinde çevrenizdekiler, sizdeki karizmaya ve çekime hayran olacaklar. Bu tarihlerde müşterilere ve 3. şahıslara yapacağınız önemli sunuşlarda beğeni kazanmanız kolay olacaktır. 5 Ekim sonrası, aile ve eve odaklanacağınız için, dış dünyadaki görevleri olduğu gibi sürdürmeye çalışın.




Yeni bir para kazanma yoluna girdiniz
BAŞAK: İş yaşamında ortağınızla veya yakın çalışma arkadaşları ile olan maddi paylaşımlarda artık farklı bir yol denemelisiniz. Sizi maddi ve manevi yönden geri düşürecek koşullara izin vermeyip kendi sınırlarınızı çizin. Çünkü siz tamamen yeni bir para kazanma yoluna girdiniz. Yılın ilk yarısı üretken, çalışkan ve yoğunsunuz. Yazıp çizme, hesap kitap yapma işleri gündeminizde. 23 Ocak- 13 Nisan arası işler karışmış görünse de bu dönem size pek çok şeyi düzeltmek için bir fırsat olacaktır. Jüpiter, 12 yıldır uğramadığı kariyer alanınıza 11 Haziran’da geçiş yapıyor. Bir sene boyunca, zeka ve iletişim gerektiren projelerde başarılarınız, herkes tarafından tanınır olacaktır. 4-28 Ekim arası çalışmak, başkaları için üretmek ve iş ilişkilerini geliştirmek sizi mutlu edecek. 5 Ekim sonrası, sözleşmeler, iş gezileri bağlantılı sorumluluklar geliyor.




Önemli görüşmelerinizi 29 Ekim-22 Kasım’a denk getirin
TERAZİ: Kaynaklarınızı artırmak için önce kendi değerinizi bilin. Bu alanda test ediliyor olacaksınız. Dış dünyada hızlanmak için evde size yardım edecek birilerini bulun. Hayatınızdaki yöntem ve sistemleri değiştirmek acı gelse de gerekli. Politik olarak algılanıyorsunuz, daha direkt davranmaya çalışın. 2009 sonundan beri yeni bir kimlik oluşturdunuz. Ekim ayı geldiğinde, yeni ve çok daha güçlü duruşunuz ve hedefleriniz olacak. Sıra paraya odaklanmaya geldi. Haziran sonrasında medyada yer alma ve tanıtım konularında oldukça büyük fırsatlar kapınıza gelecek. 4 Temmuz – 23 Ağustos, herkesi hedefleriniz doğrultusunda ikna edebileceğiniz, yeni ve büyük projelere başlayacağınız bir dönem. 29 Ekim-22 Kasım tarihlerinde tüm tarafları dengeleyip beğeni kazanacaksınız. Önemli görüşmeleri bu tarihlere denk getirin.




Aşkla bağlanacak bir kariyer hedefiniz olacak
AKREP: Önemli bir seneye giriyorsunuz. Sağlığınız biraz daha fazla özen istiyor. Günlük hayatınızda, işlerle başa çıkabilmek için yeni yaklaşımlar öğreniyorsunuz. Hayatınızda dengeli olmak ve özellikle kişisel ilişkilerin de tadına varmak için daha fazla özgürlüğe ihtiyacınız var. Ekim ayına kadar kafanız karışık olsa da, daha sonraları aşkla bağlanacak bir kariyer hedefiniz olacak. Yılın ilk yarısı çevrenizden büyük destek görebilir, mesleki gruplar içinde oldukça aktif roller üstlenebilirsiniz. 13 Kasım civarı, kadersel görünen olaylar, sizi yeni bir hayata hazırlıyor. 24 Ağustos-7 Ekim arası, iş ve özel hayatınızda hedeflerinize doğru kuvvetli adımlar atmak, dayanıklılığınızın artması moralinizi de yerine getirecek. 23 Kasım- 16 Aralık arası ortaklar ve para konusunda istediğinizi elde edebilir, bu arada kendinizi işyerinde bir ilişki içinde bulabilirsiniz.




2011’den beri kariyerinizde değişim var
YAY: Hayatınızı üzerine kurduğunuz temeller kökten dönüşüyor. İç dünyanıza odaklanmanız yaratıcılığınızı artıracaktır. Hayattan daha fazla keyif almak, özellikle çocuklarla bağlantılı size neşe veren işlere girişmek için emniyetten ödün vermeniz gerekirse verin. Farkında mısınız? 2011’den beri kariyerinizde değişim var. Haziran tutulmaları bunu hızlandırıyor olacak. Yılın ilk yarısı itibarınızı artırmak için harekete geçmelisiniz. 23 Ocak-14 Nisan arası, eski sorumluluklara bir süreliğine geri dönebilirsiniz. 11 Haziran sonrasında, hareketli, konuşkan ve entelektüel yeni kişiler, iş hayatında size büyük destek olabilir. 8 Ekim-17 Kasım tarihlerinde yurtdışı bağlantılar ve medya ile ilgili hedeflerinize cesaretle girişin. 17 Aralık’ta iş ve özel hayatta neşeli ve iyimser günler başlıyor.




Değişim size keyif verecek
OĞLAK: İş ve özel hayatınızdaki çevre, ortam ve olaylar kökünden değişiyor. Bu değişim size büyük keyif, yaratıcılık ve yeni kazanımlar getiriyor. Yaşadığınız yerden hayat enerjinizi alıyorsunuz. Eğer işsizseniz evden çalışmayı deneyin. Arkadaşlarınız size büyük destek olabilir. Yılın ilk yarısı otorite figürleri ve yaratıcılığınız sayesinde içinize sinen başarılar elde ediyorsunuz. Kısa seyahatler sonucunda hayal ettiğiniz iş sonuçlarına kavuşabilirsiniz. Ancak gerekli ekipmanları ve belgeleri yanınızda bulundurmayı unutmayın. Ekim sonrasında 2.5 sene prestijli mesleki derneklerde önemli yetkiler alabilirsiniz.




Satış, iletişim ve bilgi sistemleri kapılarını size açıyor
KOVA: İşinizi değiştirmeye odaklandığınızda, satış, iletişim, bilgi sistemleri size kapılarını sonuna kadar açacaktır. Yeni bir diploma veya sertifika programına da başlamak için doğru bir yıldasınız. Biraz kendinizi odaklayıp yorduğunuzda, her zaman ödülün geldiğini ve sonunda yaptığınızdan memnun olacağınızı biliyorsunuz aslında. Yılın ilk yarısı ortağınızla maddi paylaşımlar, bankada yatırımda olan paranız gibi konular dikkatinizi ve zamanınızı alacak görünüyor. Şubat’ta, Neptün’ün yıllar boyu kalacağı para alanınıza geçmesi, büyük paralar kazanma potansiyelini verirken, para hesabınızın karışacağınız da gösteriyor. 15 Mayıs- 26 Haziran tarihlerinde geçmiş iş ilişkilerinizi ve eski projelerinizi devreye sokup başarı kazanabilirsiniz.




7 yıllık döngü başladı
BALIK: Yedi senelik bir döngü başladı. İşiniz için kullandığınız teknolojiyi yenilediğinizde, maddi kaynaklarınız da artacak. Komisyon ve prim bazında kazanç sistemine geçebilirsiniz. Yazarlık, şiir, blog kurmak, deneme yazıları, gazetecilik ya da eğitim materyalleri bu sene peşinizi bırakmıyor. Şirket ve iş arkadaşlarınız sizi destekliyor olacak. Mart ayında içe dönük çalışmalarınız, Nisan sonrasında başkalarına sunulabilir. Büyük kuruluş ve derneklerin kaynaklarından yararlanabilirsiniz. Ekim sonrası medya ve yurtdışı konularda sağlam, kalıcı ama emek isteyen projelerin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Neptün’ün burcunuza geçmesi, hayal gücünüzü artıracaktır. Alınganlık ve kendinize acımaya, değersiz hissetmeye son verin.




Balıklar ve İkizlerin yılı
Şubat’ın ilk haftası Neptün Balık burcuna giriyor. Burcu veya yükseleni Balık olanlar hayallerini gerçekleştirebilir. Sezgilerini kullanmayı öğrendikleri takdirde, doğru yerde doğru zamanda bulunacaklar. Bu dünyanın katı taraflarının çözülmesine yardımcı olacak, evrensel sevgiye ilk adımı büyük olasılıkla Balık burçları atacaklar. Saf sevgiyle istediklerinde kariyer, ilişki ve özel hayatlarındaki mucizeler onları bile şaşırtacak. Bu sene internet, televizyon ve radyo dünyasında yıldızlaşan Balık burcu kişilere rastlayacağız. Şans gezegeni Jüpiter, 11 Haziran’da İkizler burcuna geçerek bir sene kalacak. İkizler burcu olanlar, tıpkı 2000 senesinde yaşadıkları kadar aktif bir döneme giriyorlar. 12 senelik bolluk, bereketle dolu ışıl ışıl bir dönem başlıyor. Yazma ve konuşma konularında medyada bol bol yer alacaklar, eğitmenlik, tercümanlık, iletişim görevleri artacaktır.
kaynak / www.fakemagazinecover.com

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder