30 Nisan 2015 Perşembe

TUSKON, TDTK 2014-Otomotiv programını düzenledi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) organizasyonu, Anadolu Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) ile Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nin (AKTİSAD) ev sahipliğinde Konya RİXOS Otelde 20 Mayıs 2014 tarihinde 27 ülkeden 170 iş insanı ve yurtiçinden 250 kişi katılımıyla Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü Otomotiv programı gerçekleştirildi.  
Türkiye otomotiv yan sanayi ve yedek parça üretiminin yüzde 35’inin gerçekleştirildiği Konya gelişmiş bir nakliye ve lojistik ağına sahip önemli bir ticaret merkezi olup, bünyesinde 9 organize ve 21 küçük sanayi bölgesine sahip ve 35 bin orta ölçekli işletme bulundurmaktadır. 
TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı, TUSKON Genel Sekreteri, AKTİSAD Başkanı etkinlikte hazır bulundular. Tunus Büyükelçisi Muhammed Salah Tekaya ticaret köprüsüne katılan önemli isimler arasındaydı.
 
Otomotiv sektöründe ülkelerinin önde gelen firmaları olan yabancı katılımcılar, ticaret köprüsüne Konya, Bursa ve Mersin’den katılan Türkiyeli otomotiv ve yedek parça üreticisi firmaları ile çeşitli iş görüşmeleri ve bağlantılar yapıp, Türkiye otomotiv sanayisini yakından tanıma fırsatı buldular. Ticaret köprüsünün ikinci gününde yabancı katılımcılar Konya’daki işyerlerini gezip ürünleri yerinde gördüler.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder